• DOLAR 32.5
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2404.766
  • ...
Bakan Kurum'dan kira artışları ile ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Kurum'un açıklamalarından satır başları:

'KİRA ARTIŞLARININ ÖNÜNE GEÇECEK'

"Emlak Konut ve THY iş birliğiyle yapılacak olan Arnavutköy Yenişehir Konut Projesini bugün duyurduk. Yeni projeyle ev sahibi olmak isteyenler için başvurularımızı almaya başladık. Düşük ödeme planlarıyla yapılacak. Bu proje, İstanbul'da kira artışlarının önüne geçecek. 13 bin başvuruyu geçerse kura çekilecek. Daha önce evi olmaması ve İstanbul'da ikamet ediyor olması gerekecek. 7 bin 500 liradan başlayan taksitlerle hayata geçirilecek. Örnek bir şehir olacak. "

"7 BİN 500 LİRADAN BAŞLAYAN TAKSİTLERLE 13 BİN KONUT VERECEĞİZ"

"Sürekli sahadayız. Vatandaşımızla beraberiz. Vatandaşımızın sorunlarını çözmek adına bir irade ortaya koyuyoruz. Hedefimiz İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmaması. İkincisi ev sahibi olmayan vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmeleri için bu projeleri devam ettireceğiz. İlk etapta 250 bin sosyal konut, ardından bir 250 bin konut daha yaparak toplam 500 bin konut kurası çekecektik. Bundan önce yapmış olduğumuz 1 milyon 200 bin konut gibi sosyal konutları da teslim edeceğiz. Orta gelirli vatandaşlarımız için de bugün duyurduğumuz gibi ilk evini alabileceği bir kontenjanı vatandaşlarımıza sunmuş oluyoruz. Bugün bayram biz istiyoruz ki gençlerimiz geleceği daha güvenli baksınlar. Onlar içinde bugün bu proje kapsamında 18-30 yaş arasındaki gençlerimize yüzde 50 kontenjan ayırmış olduk. Tek şartımız daha önce evi olmamış olması. Evi olmayan kardeşlerimiz başvurabilir. Bir de İstanbul'da ikamet ediyor olması. Burada 7 bin 500 liradan başlayan sabit taksitlerle ev vereceğiz. Örnek bir şehir olacak. 3. Havalimanımıza yakın.

"DEPREM BÖLGESİNDE 173 BİN KONUTUMUZUN İNŞASINA BAŞLAYACAĞIZ"

"Bu süreçte aklımız fikrimiz deprem bölgesinde oldu. Ekiplerimiz hep oradalardı. Depremden sonra 11 ilimizde 173 bin konutumuzun inşası başlamış durumda. İlk etapta 319 bin konutumuzun inşasına başlayacağız. Ardından da 610 bin konutumuzu yapacağız. 319 bin konutu 1 sene içerisinde vatandaşımıza teslim edeceğiz. "

Bu haberler de ilginizi çekebilir