• DOLAR 32.246
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2436.396
  • ...
Mocha Kasırgası'ndan on binlerce kişi etkilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM Cenevre Ofisi Enformasyon Birimi Basın ve Dış İlişkiler Bölümü Başkanı Rolando Gomez moderatörlüğünde,  Bangladeş ve Myanmar sınırında etkili olan ve binlerce kişinin hayatını olumsuz etkileyen Mocha Kasırgası ele alındı.

BM Myanmar İnsani Yardım Koordinatörü Ramanathan Balakrishnan, çevrim içi olarak toplantıya katılırken, kasırganın Arakan eyaletinde 14 Mayıs'ta etkili olduğunu söyledi.

Mocha Kasırgası'nın buradakiler için korkunç bir deneyim olduğunu belirten Balakrishnan, "Kasırga kıyıya vurduktan sonra içeriye doğru ilerledi ve çatışma nedeniyle yerinden edilmiş milyonlarca insanın olduğu bölgelere selleri getirdi. Kasırganın güzergahında 5,4 milyon kişinin olduğu öngörülüyor ve bunlardan 3,9 milyonu en savunmasız kişiler olarak kabul ediliyor. Kasırganın bu kadar savunmasız ve perişan haldeki bölgeleri vurması kabus gibi bir durum." ifadelerini kullandı.

Balakrishnan, Myanmar'da toplamda 17 milyon kişinin insani yardıma ihtiyacı olduğunu kaydetti

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Olga Sarrado, Mocha Kasırgası'ndan Bangladeş'teki mülteci kamplarının ciddi olarak etkilediğini söyledi.

Sarrado, kasırga nedeniyle Arakanlı mültecilerin kaldığı kamplarda 21 binden fazla kişi ile 4 binden fazla ailenin etkilendiğini belirtti. (İLKHA)

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir