• DOLAR 32.416
  • EURO 34.643
  • ALTIN 2382.856
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: CUMHUR İTTİFAKI ZAFER KAZANDI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi
14 Mayıs seçim sonuçları konusunda siyasi parti yöneticilerinin verdiği tepkiler merak ediliyordu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gazetemize bu konuda özel bir açıklamada bulundu.
Açıklama şöyle:
“Öncelikle bu sonuçları Rabbim hayırlı eylesin.
Milletimiz için, memleketimiz için, İslam ümmeti için, insanlık için inşallah hayırlı olmuştur, hayırlı olacaktır.
Halen gelen yurt dışı oylarla birlikte Cumhurbaşkanı seçiminin de birinci turda bitmiş olması ihtimali zayıf da olsa vardır. O ihtimal henüz sıfırlanmadı. Fakat açık olan bir şey ki Cumhur İttifakı mecliste açık ara bir çoğunluk elde etti. Biliyorsunuz bizim de dört arkadaşımız AK Parti listelerinden seçime girmişti. Şu anda elimizdeki verilere göre dördü de seçildi. Sadece Batman ile ilgili sadece Batman oyları sayıldığında birkaç oy eksiği vardır. Fakat gelen yurtdışı oylarla da an itibariyle şu anda 341 oy öne geçmiş durumda görünüyor; arkadaşlarımızın seçim koordinasyon merkezinden vermiş oldukları bilgilere göre.

Bu sonuçlar eğer seçim ikinci tura kalsa da eğer seçim birinci turda bitse de aslında sayın cumhurbaşkanı için kanaatime göre bir zaferdir. Eğer birinci turda bitmiş olsaydı bu çok net ve daha kesin bir zafer olacaktı. Fakat kıl payı bir oy farkıyla seçimin ikinci tura kalması bile iktidarın 21. Yılından sonra iktidarın yıpratıcılığı göz önüne alındığında bir de özellikle muhalefet cephesinin yürüttüğü o hakaretamiz ifadelerle daha doğrusu doğrudan doğruya hakaret ve iftiralarla ve çok yoğun bir şekilde hem medya hem sosyal medya üzerinden uluslararası destekle beraber yaptıklarına rağmen bu sonuçları almak tabiri caizse yedi düvele karşı birden tek başına savaşıp zafer kazanan birisinin zaferi gibidir. Mübarek olsun, hayırlı olsun, Rabbim utandırmasın, Allah’u Teala girdiğimiz bu yolda hayırlı hizmetler etmeyi Allah’ın rızasını gözeterek milletimize hizmet edebilmeyi bizlere nasip eylesin.”
Zekeriya Yapıcıoğlu, AK parti listesinden 3. Bölgede milletvekili adayı olarak gösterildi ve eldeki verilere göre milletvekili olmaya hak kazandı.

HÜDA PAR’dan meclise 4 vekil

AK Parti listelerinden seçime giren HÜDA PAR'ın her 4 adayının da kesin olmayan sonuçlara göre Meclis'e girmeye hak kazandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen HÜDA PAR, İstanbul, Gaziantep, Mersin ve Batman'da AK Parti listelerinden 4 milletvekili adayı gösterdi.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu İstanbul'dan, HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir Gaziantep'ten, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Faruk Dinç Mersin'den, HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı da Batman'dan aday olmuştu.
Kesin olmayan sonuçlara göre her 4 aday da Meclis'e girmeye hak kazandı.

AK PARTİ BATMAN'DA 2 VEKİL ÇIKARDI
HÜDA PAR'ın aday olduğu illerden en dikkat çekeni ise Batman oldu. En son 2011'deki genel seçimlerde Batman'dan 2 milletvekili çıkaran AK Parti, 2015 ve 2018'deki genel seçimlerde 1 milletvekili çıkarmıştı. AK Parti listesinden ikinci sırada aday olan HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, bu seçimde yurt dışı oylarının da etkisiyle Meclis'e girecek.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Mahmut Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada her 4 adaylarının da Meclis'e girmeye hak kazandığına işaret etmişti.

HÜDA PAR’DAN YOĞUN TEMPO
Seçim çalışmaları sürecinde sadece adaylarının olduğu yerlerde değil, Türkiye’nin hemen her yerinde çalışmalar yürüten HÜDA PAR görevli ve gönüllüleri yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürdü.
AK Parti listesinden Mersin adayı olan Diyarbakır HÜDA PAR il başkanı Faruk Dinç, oy kullandıktan sonra sosyal medyada şu mesajı paylaştı:
“2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde oy kullanma süreci sona erdi.
Teşkilatımızla şu zamana kadar yoğun bir çaba harcadık…
Fiili ve kavli dualarımızı yaptık.
Sefer bizden muvaffakiyet Allah'tandır...”
Batman’dan aday gösterilen Serkan Ramanlı da şu mesajı paylaştı:
“Türkiye için, Batman için, geleceğimiz için çok önemli olan 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için mezunu olduğum Batman Anadolu Lisesi’nde ailece oyumuzu kullandık.
Milletimize, memleketimize hayırlar getirsin.”

Gaziantep Milletvekili Demir:
HÜDA PAR birlik, beraberlik ve kardeşliğin tesisi için çalışacak
HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, "HÜDA PAR olarak biz memlekette birlik, beraberlik ve kardeşliğin tesisi için çalışacağız." dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için oy verme işleminin büyük bir oranda tamamlanmasının ardından resmi olmayan sonuçlara göre Gaziantep Milletvekili olan Şehzade Demir, teşekkür konuşması yaptı.
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığına gelen partililer ve vatandaşlar Demir’e yoğun ilgi ve teveccüh gösterdi.
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından İl Başkanlığına gelen partililer ve vatandaşlar HÜDA PAR adaylarının meclise girmesini sevinçle karşıladı.
Seçim çalışmalarına katılan HÜDA PAR Gaziantep teşkilatlarına, partililere ve vatandaşlara hitap eden Demir, vatandaşlara HÜDA PAR’a gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür etti.
HÜDA PAR’ın mecliste hak ve hakikatin sesi olacağının altını çizen Demir, toplumun yararına olan her işin destekçisi olacaklarını, zararına olan her işin de karşısında olmaya devam edeceklerini ve HÜDA PAR olarak "adalet" demeye devam edeceklerini vurguladı.
Seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını dileyen Demir, "Seçim sonuçları bizim için, memleketimiz için ve İslam alemi için Allah-u Teala bu sonuçları hayra çevirsin. Rabbim geleceğimizin güven altına alınması, gelecek nesillerimizin geleceklerinin garanti altına alınmasına vesile kılsın inşallah." dedi.

"GAZİANTEP’İMİZİN HER TARAFINI GEZDİK"
Seçim çalışmaları kapsamında çok zorlu bir süreç yaşadıklarına dikkat çeken Demir, "Bir aydan fazladır hep birlikte koşturduk. Sabah 08.00 gece 00.00’a kadar Gaziantep’imizin her tarafını gezdik. Her mahallesinde ailelerle bir araya geldik. Her mahallesinde defalarca esnaf ziyaretleri yaptık. STK'larla bir araya geldik. Medya kuruluşlarıyla defalarca bir araya geldik. Koşturma noktasında hem il yönetimi hem de parti teşkilatlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ortaya çok büyük bir gayret koydu." ifadelerini kullandı.

"DENGELERİ CİDDİ ANLAMDA DEĞİŞTİRDİK"
HÜDA PAR’ın seçim sonuçlarında dengeleri çok ciddi değiştirdiğini belirten Demir, "Bunu net olarak görebiliyoruz. Çünkü biz çalışmalara başladığımızda sahada insanlar Gaziantep'te AK Parti oylarının 5 vekile kadar düştüğünü söylüyorlardı. Her yerde bu sonuç karşımıza çıktı. Sonra yavaş yavaş bizimde gayretimizle AK Parti'nin de çalışmasıyla bu sayı 6-7 ve nihayetinde 8'e kadar çıktı. Biz de bunu net olarak görüyorduk. Dengeleri ciddi anlamda değiştirdiğimizi biliyoruz. İnşallah bu sonuç memleketimiz ve Gaziantep için çok hayırlı olur. Türkiye geneli için ise halen süreç devam ediyor." diye konuştu.

"2’İNCİ TURDA CUMHURBAŞKANIMIZI YİNE DESTEKLEYECEĞİZ"
Cumhurbaşkanlığı seçiminde halen sayımın devam ettiğini belirten Demir, "Yurt dışı oyları netleşmemiş. Sayın cumhurbaşkanı için yüzde 0.2 3'lük oran var. Yüzde 50'nin altında ve bu sonucun dönebileceği, seçimlerin ikinci tura kalabileceği de konuşuluyor. Sandıklar sayıldıktan ve sonuçlar netleştikten sonra bu durum ortaya çıkacaktır. İçimizden geçen Sayın Cumhurbaşkanının seçilmesi, Cumhurbaşkanı olması ve sürecin tamamlanmasıdır. Fakat olmadıysa da seçimler ikinci tura kalırsa elbette ki 2’inci turda Sayın Cumhurbaşkanımızı seçmek ve bir kez daha memleketin başına getirmek için yine hep birlikte elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

"HÜDA PAR'IN TÜRKİYE SİYASETİNİN MERKEZİNDE YER ALMASI ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRECEKTİR"
HÜDA PAR’ın mecliste kendi adıyla yer alacağını belirten Demir, "Hamdolsun bu bizim için yeni bir süreçtir. Türkiye siyaseti içinde doğrusu yeni bir süreç olarak görüyoruz. Çünkü HÜDA PAR'ın mecliste temsil edilmesi, kendi değerleri, kendi parti programıyla, kendi stratejileri ve kendi hassasiyetleriyle mecliste olması ve Türkiye siyasetinin merkezinde yer alması çok şeyi değiştirecektir." şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir