• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
BM'de bir ilk: Nekbe için anma töreni düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, burada yaptığı konuşmada, geçen sene tarihi bir şekilde BM Genel Kurulu'nun Nekbe'nin anılması kararı almasını memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Abbas, söz konusu kararın Filistin halkına yapılan tarihi haksızlığı kabul ettiğini belirterek, "Haksızlık 1948'den önce başladı ve orada bitmedi. Hala devam ediyor. Siyonist söylem hala Nekbe'yi reddediyor" diye konuştu.

BM'nin Filistin halkının meşru hakları, kendi kaderini tayin etme hakkı ile bağımsız devlet elde etme hakkı çabalarına destek vermeyi sürdüreceğine inandığını belirten Abbas, "Bu trajedinin insanlık bilincinde bir yara teşkil etmemesi için bu gerekli" vurgusunda bulundu.

Abbas,  işgal rejimin Filistin halkına yönelik saldırı ve işgalini sürdürdüğünü, Nekbe'yi reddettiğini ve Filistin halkının ana vatanlarına dönmesini sağlayacak uluslararası kararları inkar etmeye devam ettiğini söyledi.

Abbas, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu ne zamana kadar sürecek? Örgütünüzün (BM) işleyişini, kararların uygulanmasını kim engelliyor? Neden bu çifte standarda boyu eğiyoruz. Alınan çoğu karar bir sonraki gün uygulamaya girerken, Filistinliler neden 70 yıldır bekliyor? İngiltere ve ABD'nin Nekbe bağlamında doğrudan siyasi ve ahlaki sorumluluğu var. Bu ülkeler, sömürgeci hedefleri için ana vatanımıza başka bir kimliği sokarak halkımızı kurban haline getirdiler. Bu iki ülkenin desteği de olmasaydı, İsrail düşmanlık ve saldırılarını sürdürmezdi."

Bu haberler de ilginizi çekebilir