• DOLAR 34.201
  • EURO 38.046
  • ALTIN 2910.756
  • ...
Şanlıurfa Valisi Ayhan: 24 saat boyunca süreci takip edeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa merkez ilçelerinde toplamda 1 milyon 219 bin 425 seçmeniyle 4 bin 90 sandıkta oy kullanma süreci başladı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sabahın erken saatlerinde Türk Anneler Derneği Rasime Polat İlkokuluna gelerek oyunu kullandı.

Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ ise Bahçelievler Saadet Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kullandı.

"Seçim süreci boyunca yoğun bir çalışma yaptık"

Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Vali Ayhan, "Biz de vatandaşlık görevimizi yaptık, demokrasinin güzelliği budur. 5 yıllık süre içerisinde bizde tercihimizi kullandık. Devletimize Milletimize hayırlı uğurlu olsun. Vatandaşlık görevimizle birlikte aynı zamanda idareciyiz. Şanlıurfa Valisi olarak seçim süreci boyunca yoğun bir çalışma yaptık. Propaganda sürecinin de huzur ve sükûnet içerisinde geçtiğini söyleyebilirim. Bu süreçte demokratik mücadele içerisinde katkısı olan tüm siyasi partilere teşekkür ederim. Güvenlik teşkilatımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

"Gözlemlediğimiz kadarıyla da katılım çok yüksek"

Seçim sürecinin kriz merkezinde takip edeceklerini belirten Vali Ayhan, "Şanlıurfa coğrafyasıyla, seçmen sayısıyla ve sandık sayısıyla Türkiye'de hatırı sayılır bir önemi vardır. 1 milyon 219 bin 425 seçmeniyle 4 bin 90 sandık bin 588 sandık çevresiyle büyük bir potansiyeli vardır. Bizim gözlemlediğimiz kadarıyla da katılım çok yüksek. Vatandaşlarımızın seçim haklarının güvenlikli bir şekilde sandığa yansıması için gerekli tüm güvenlik önlemleri alınmış durumda. 10 bine yakın personelimiz şu anda sahada görev yapmakta şu ana kadar herhangi olumsuzluk yoktur. Bizde kriz merkezinde 24 saat boyunca süreci takip edeceğiz." diye konuştu.

Vali Ayhan son olarak şunları kaydetti:

"Ülkemize, bölgemize ve Şanlıurfa'mıza sürecin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Devletimizin ve milletimizin hakkında hayırlısı olsun diyorum. İnşallah güzel, sorunsuz ve sıkıntısız bir süreç olacağını buradan belirtmek istiyorum. Gerekli gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaşacağız." (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir