• DOLAR 32.203
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2495.449
  • ...
ABD'de kritik istifa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuya ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman'ın istifa edeceği belirtildi.

Sherman, Washington'un Çin'e ve çeşitli cephelerde Pekin'e meydan okumaya çalıştığı daha geniş Asya-Pasifik'e yönelik mevcut stratejisinin tasarlanmasında yoğun bir şekilde yer aldı.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken, istifasını açıklayan Sherman'ın diplomat olarak uzun kariyerini övdü ve "21. yüzyıl tarihinin yazılacağı bölge olan Hint-Pasifik'teki angajmanımıza öncülük ettiğini" ifade etti.

Blinken, "Kore Cumhuriyeti, Japonya ve Avrupa Birliği başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki dostlarımızla bağlarımızı derinleştirdi. Dışişleri Bakanlığının Çin Halk Cumhuriyeti ile ilişkilerimizi yönetme yeteneklerini güçlendirmeye yönelik çabalarımızı denetledi ve müttefikler ve ortaklarla daha fazla yakınlaşma sağladı” diye kaydetti.

Otuz yılı aşkın bir kariyere, birkaç başkan ve beş ayrı dışişleri bakanına sahip olan Sherman, yıllar boyunca uzun bir önemli dış politika kararları listesine dahil olmuştu.

Blinken'in yardımcısı olarak, büyük ölçüde Çin'e odaklandı ve genellikle ABD'nin Halk Cumhuriyeti'ne yönelik stratejisini açıklamak için resmi bir sözcü olarak hareket etti. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir