• DOLAR 32.794
  • EURO 35.375
  • ALTIN 2450.994
  • ...
Ürdün: Gazze Şeridi'ndeki durum barış fırsatlarını yok ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Safedi, Gazze'deki durum ile ilgili olarak acil adımlar atılması çağrısında bulunan Almanya, Fransa, Mısır ve Ürdün dışişleri bakanlarıyla bir araya geldi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşananların "barışın gerçekleşmesi fırsatlarını yok ettiği" konusunda uyarıda bulundu.

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, Almanya, Fransa ve Mısır dışişleri bakanlarıyla bir araya geldiği toplantının ardından yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde yaşananların tehlikeli olduğunu belirterk, bunun güvenliğin giderek kötüleşmesinin devamı niteliğinde olduğunu ve barış sürecine yönelik güvenin kaybolmasından kaynaklandığını ifade etti.

Safedi, iki devletli çözümün her geçen gün baltalandığına dikkati çekerek, Filistinlilerin güvenliği sağlanmadan işgal rejiminin güvenliğinin sağlanamayacağının altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Safedi, "Gazze Şeridi'nde yaşananlar adil ve kapsamlı barışın gerçekleştirilmesine dair fırsatları yok ediyor. Barış ve güvenlik herkesin hakkı." dedi.

Toplantının Filistinli çocuk ve kadınların öldürüldüğü tehlikeli ve zor durumların yaşandığı bir dönemde yapıldığına dikkati çeken Safedi, "İşgal sona ermeli ve barış fırsatını baltalayan uygulamalar durdurulmalı." diye kaydetti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ve Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Orta Doğu'daki çatışmalara ilişkin düzenli istişarelerinin bir parçası olarak Münih Formatı kapsamında bir araya gelmişti.

Almanya, Fransa, Mısır ve Ürdün dışişleri bakanları, "İsrail-Filistin ihtilafında tırmanan şiddetin yatıştırılması için acil adımlar atılması" çağrısında bulunmuştu. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir