• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dünya âlimlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek bildirisi: Türkiye'deki seçimler Müslümanları etkileyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam âlimleri, Türkiye'deki 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vererek, Türkiye'deki seçimlerin Müslümanları etkileyen bir seçim olduğu için "İslami bir konu" olduğu ve bu nedenle açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, muhalefetin "İslam düşmanlarından" destek aldığı ifade edilerek, "Hem Türkiye'ye hem de İslam âlemine açıktan düşmanlık edenlerin desteği, batı medyası tarafından da çarşaf çarşaf sergilenmektedir." ifadelerine yer verildi.

Âlimler, bildiride 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklenmesinin, özelde Türkiye halkı ve Türkiye Müslümanları, genelde ise tüm dünya Müslümanları için önemli olduğunu ifade etti.

Dünya Âlimlerinin destek verdiği yazılı bildiri metni şu şekilde:

Bismillahirrahmanirrahim, Allah Resulü'ne salat ve selam olsun.

Bu bildiri Türkiye seçimleri ilgili olarak Ümmet Âlimlerinden insanlığa bir çağrıdır.

"Kendilerine güven veya korku veren bir haber geldiğinde onu yayıyorlar. Hâlbuki onu Resûlullah’a ve aralarından yetki sahibi kimselere götürselerdi, içlerinden haberin mana ve maksadını çıkarabilenler şüphesiz onu anlarlardı." (Nisa 83)

Ayeti kerimesi gereğince bu beyannamenin gerekli olduğu zamandan sonrasına ertelenmesi caiz değildir.

Türkiye seçimleri konusu, sonuçları Türkiye içindeki ve dışındaki Müslümanları etkileyen genel İslami konulardan biri olmasından ötürü, İlim ehlinin bu meselede sessiz kalması ve nasihat etmemesi mümkün değildir.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı "Recep Tayyip Erdoğan" dönemindeki politikasının Müslümanlara çok fayda sağladığı herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Nitekim bu politika, herkes için özgürlük ve güven ortamı sağladığı, başörtüsü ve diğer konulardaki engellemeleri ortadan kaldırdığı, ülkede cami sayılarını arttırdığı, hafızların çoğaldığı, Türkiye'nin siyasi olarak güçlü yükselişinden dolayı bölgesel ve uluslararası düzeyde güçlü bir aktör haline gelene kadar başardıkları, bunun yanı sıra büyük ekonomik atılımlara şahit olduğu, bocalayan bir ülke iken ekonomik olarak dünyanın en güçlü yirmi ülkesinin arasına girdiği, yerli üretim elektrikli arabasını ürettiği, Türkiye'nin çok ilerilere sıçramasını sağlayacak olan petrol ve gaz sahası keşfettiği, Askeri alanda da çok büyük atılımlara imza atarak zırhlı araçlar, insansız hava uçakları ve uçak gemilerini kendisi imal ettiği ve bunun yanı sıra, hastane sayısındaki büyük artışla sağlık hizmeti için uzun kuyruklardan kurtulup büyük şehir hastanelerine ulaştığı ve tıp alanında çok geliştiği için tüm bunlardan ilk yararlananlar da Türkiye halkının kendisidir.

Bütün bunlar, aynı zamanda Türkiye'deki ve dünyadaki Müslümanlar için de büyük fayda sağlamaktadır. Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde tanık olduğu dönüşümün boyutunu en iyi bilen ve şahit olan da Türkiye seçmenidir.

Türkiye'nin yirmi yıl önceki durumuna ve bugünkü durumuna bakıldığında, iki durum arasındaki büyük fark ortaya çıkar. İstanbul, su, sağlık ve çöp sorunları ile boğuşurken şu an dünyanın en güzel şehirlerinden biri haline geldi.

İslam dünyası penceresinden baktığımızda ise Türkiye, uzak doğudaki Uygur ve Ruhanga Müslümanlarından dünyanın en batısındaki çocuklarını ellerinden koparan yasalardan veya İslam düşmanlığı olgusundan kendileri ve çocukları için endişe duyan Müslümanlara kadar, ülkelerinde zulüm ve adaletsizliğe maruz kalan herkes için güvenli bir liman haline geldi.

Aralarında en yetkin İslam Âlimlerinin ve birçok Âlimin de bulunduğu de bulunduğu pek çok Müslüman, Türkiye'de güvenlik, şeref ve adalet imkânları buldu. Bunlardan birçoğuna uzun süreli oturma izni verildi veya Türkiye toplumunun bir parçası olma imkânları sağlandı. Bunun yanı sıra şekilde Türkiye birçok ülkenin sorununda aracı olarak veya birebir aktif rol üstlenenler, oradaki Müslümanların maslahatını muhafaza etti.

Tüm bunlarla beraber Türkiye halkı, Batı'nın Peygamber'e (sav) hakaretlerine karşı sağlam ve dik duruşu, Ayasofya Ulu Camii'nin Büyük Fetih döneminde olduğu gibi cemaat camisi olarak restore edilmesi, Filistin meselesine tam desteği ve büyük meydan protestoları ile sürekli olarak safını belli etmiştir.

Bu seçimlerde yarışan karşı tarafa gelince, kendileri bu politikaların tamamına veya büyük bir kısmına karşı olduklarını gizlememekteler. Ayrıca hem Türkiye'ye hem de İslam âlemine açıktan düşmanlık edenlerin desteği, batı medyası tarafından da çarşaf çarşaf sergilenmektedir. 

Bu ve daha başka birçok nedenden ötürü âlimler bu bildiri ile milleti şu 2 şeye davet etmektedir:

1- Bu seçimlerde oy kullanma hakkı olan Müslümanların sandık başına gitmeleri ve seçimlerinde "Recep Tayyip Erdoğan'ı ve partisini desteklemeye ve bu güzide projelerin lehine oy kullanmaya davet ediyoruz.

2- Oy kullanma hakka sahip olmayan Müslümanlara ise Türkiye'deki kardeşlerine her biri elinden geldiğince maddi, medya, siyasi ve diğer konularda destek vermeleri ve Allah'a dua etmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Tek dayanağımız Allah'tır (cc) ve yalnız ondan yardım bekleriz. Salat ve selam da Hazreti Muhammed'e, ailesine ve ashabının üzerine olsun."

İmzacılardan bazıları şu şekilde:

Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Al-Qaradaghi

İttihadu'l Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan

Şeyh Sadiq Al-Ghariani, Libya Müftüsü

Idlip Üniversitesi Şeriat ve Hukuk Fakültesi, Enis Ayrut

Yemen İnanç Üniversitesi’nin kurucusu Şeyh Abd al-Majid al-Zindani

Moritanya Alimler Eğitim Merkezi başkanı Şeyh Muhammed el-Hasan el-Dado

Nawaf Al-Takrouri, Filistin Alimler Derneği Başkanı

Uluslararası İslam Peygamberini Destekleme Teşkilatı Başkanı Muhammed Sagir

Al-Hassan bin Ali Al-Kattani, Mağrip Alimler Derneği Başkanı

Müslüman Alimler Derneği Başkanı Muhammed El-Abdah

Pakistan Alimler Birliği Başkanı Şeyh Abdul Malik

Irak Vaizler ve İmamlar Derneği Başkanı Şeyh Saeed Al-Lafi.

Ensar el-Nebi Akademisi Başkanı Abd al-Hay Yusuf

Sünni Alimler Derneği Genel Sekreteri Jamal Abdel Sattar

Filistin Alimler Derneği Başkanı Nasim Yasin

Alimler Forumu Genel Sekreteri Saeed bin Nasser Al-Ghamdi

Abdullah Al-Sada, İmam Muhammed bin Abdul Wahhab Camii'nin vaizi, Katar

Şeyh Wan Subki Wan Saleh, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği'nin Malezya şubesi başkanı

Irak Kürdistan Bölgesi Müslüman Alimler Birliği yetkilisi Hamad Sayed Al-Benjouni

El Ezher Alimler Cephesi üyesi Jaafar al-Talhavi

Moritanya'nın büyük alimlerinden Şeyh Abdullah Ahmed Amin

Moritanya'nın önde gelen alimlerinden Şeyh Ahmed Şeyha Amat

Moritanya'nın büyük alimlerinden Şeyh Muhammed el-Emin el-Talib Yusuf

Fas Alimler Derneği Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Ahmed Al-Hassani Al-Shanqeeti

Al-Mukhtar bin Al-Arabi Moamen, Uluslararası İslam Peygamberini Destekleme Teşkilatı Mütevelli Heyeti, Cezayir. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir