• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
İşgalcilerin saldırıları İstanbul'da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarını son günlerde daha da artırdı. Kadın, çocuk, yaşlı ayrımı gözetmeksizin sürdürülen saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu onlarca Filistinli şehit oldu, onlarcası ise yaralandı. Siyonist işgalcilerin gerçek mermilerle düzenlediği saldırılar sürüyor.

Genç İHH, Mavi Marmara Derneği ve Dijital Hafıza Merkezi tarafından Siyonist işgalcilerin İstanbul başkonsolosluğu önünde düzenlenen basın açıklamasında, saldırılara karşı birlik olunması ve uluslararası kuruluşların harekete geçmesi çağrısında bulunuldu.

Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür

"Müslümanlar birlik olmalı"

Basın açıklamasının öncesinde konuşan Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür, Filistin’de çocukların ve kadınların kurşunların hedefi haline geldiğini ve şehit edildiklerini belirtti.

Songür, "İsrail, Müslümanların iç ayrılıklarından, bölünmüşlüklerinden faydalanıyor. Müslümanlar birlik olmalı; tek yürek, tek vücut olmalı." dedi.

Genç İHH Başkanı Muhammet Cihat Çelik

Genç İHH Başkanı Muhammed Cihat Çelik tarafından yapılan basın açıklamasında, işgalcilerin Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu alci İsrail, geçtiğimiz günlerde Gazze’ye füzelerle saldırı düzenledi. Bu saldırıların sonucunda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 21 kişinin şehit olduğunu hatırlattı.

"İnsan hakları kuruluşları zulme engel olmalıdır"

Çelik, "Hayatını kaybeden Filistinliler, ablukadan dolayı hayatları boyunca bu işgale maruz kaldılar. Kudüs ve Gazze Müslümanlar olarak kırmızıçizgilerimizdir. Dünyadaki tüm insan hakları ve insani yardım çalışması yapan kurumlarına sesleniyoruz: Ey insani yardım ve insan hakları kurumları; en iyi insani yardım, zalimlerin zulmüne engel olmaktır." diye konuştu.

"Yüzbinlerce insan son yıllardaki saldırılar neticesinde evinden oldu"

İşgalcilerin yaptığı saldırılarla Gazze duyarlılığını azaltmak istediğini belirten Çelik, "Bizi, ölümlere alıştırmaya çalışıyorlar. İsrailin saldırıları Gazze'de hayatı durma noktasına getiriyor. Yüzbinlerce insan son yıllardaki saldırılar neticesinde evinden oldu. Şehre günde en fazla sekiz saat elektrik veriliyor, bazen hiç verilmiyor. Bazen de günde bir saat kadar veriliyor. Çocuklar gözlerini dünyaya açar açmaz işgal ile karşı karşıya kalıyor. Bu zulme sessiz kalmayalım." şeklinde konuştu.

"Kudüs'e yürüyeceğimiz günü bekliyoruz"

Birleşmiş Milletler'in Gazze'deki kuruluşlarının insani yardım çalışmalarına devam etmediğini vurgulayan Çelik, "Kimse olmasa dahi bizler Gazzeli, Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız. Kudüs'e yürüyeceğimiz günü bekliyoruz. Bizler Gazze'nin, Filistin'in yanında oldukça İsrail amaçlarına ulaşamayacak. İsrail elbet bu yaptıklarının hesabını verecek." ifadelerini kullandı.

"Nekbe devam ettiği gibi Mavi Marmara ruhu da devam ediyor"

Son dönemde artan saldırıların kınandığı ve saldırılara karşı uluslararası kuruluşların dur demesi gerektiği hatırlatılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Son 2 senede 4 defa seçime giden israilde son seçimlerden sonra da koalisyon sağlanamadığı için hükümet kurulamaması, Netanyahu'nun hakkında açılan yolsuzluk davalarından yargılanması ve radikal sağ grupların İsrail meclisinde temsiliyetlerinin artması gibi gelişmeler sonrası israilin zulmü iyice arttı. Önümüzdeki hafta Kudüs günü dolayısıyla saldırıların yine artması bekleniyor. Kudüs, doğusuyla batısıyla Müslüman şehridir. Filistin’in tüm noktalarına Müslümanlar olarak sahip çıkmalıyız. Tehlikelere karşı teyakkuz ve birlik halinde olmalıyız. Bu hafta Nekbe'nin yıldönümü. Görüyoruz ki, Nekbe geçmişte kalmadı. Filistinliler Nekbe'yi ve Nekbe’nin şartlarını her gün yaşamaya devam ediyor. Her gün evlerinden uzaklaştırılmak isteniyor. Her gün mabetlere saldırı oluyor. Nekbe'ye karşı çıkmalıyız. İsrailin zulümlerine dur demeliyiz. Nekbe devam ettiği gibi Mavi Marmara ruhu da devam ediyor. Bu ruhla yetişen gençlik bugün meydanları dolduruyor. Buradan kanaat önderlerine, sivil toplum kuruluşlarına, vicdan sahiplerine çağrıda bulunuyoruz. Bir araya gelin ve İsrail’in planlarını hep beraber bozalım! Haydi, seferber olalım, teyakkuzda olalım. Meydanlara inelim ve hep beraber israile ders verelim." (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir