• DOLAR 32.227
  • EURO 35.228
  • ALTIN 2480.603
  • ...
Türkiye'nin ilk havacılık ve uzay lisesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin havacılık ve uzay teknolojileri üzerine kurulan ilk meslek lisesi olan Ankara Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencilerini bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca Ankara'nın Elmadağ ilçesinde kurulan Ankara Havacılık ve Uzay Teknolojileri MTAL, öğrenci ve velilerin ziyaretlerine açıldı.

Yaklaşık 25 bin metrekare alana kurulan okul, eğitim binası, pansiyon ve atölye kısmı olmak üzere 3 ana yapıdan oluşuyor.

Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, lise müfredatının Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde TUSAŞ, ASELSAN, ROKETSAN, TEİ ve Türk Hava Kurumu Üniversitesindeki uzman akademisyenlerce hazırlandığını söyledi.

Okulda 1 yıl hazırlık programı uygulayacaklarını söyleyen Şensoy, şunları söyledi:

"4 yıl da mesleki ve teknik eğitim vereceğiz. Toplam 5 yıllık bir eğitimimiz olacak. Okulumuz yaklaşık 25 bin metrekare alanda kurulmuş vaziyette ve 3 ana binası var. Bunlardan birisi 32 derslikli eğitim binamız, içinde 6 laboratuvar var ve tüm derslik ortamları son teknolojiyle donatılmış vaziyette. Atölye binaları var ve binalar savunma sanayii sektörlerince desteklenerek oluşturulmuş oldukça modern binalar."

Bu haberler de ilginizi çekebilir