• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gençlere evlilik kredisinin detayları neler?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Yanık'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Vatandaşlık maaşı uygulamasıyla bakanlığımızla kamunun yüzde 82 ye yakın sosyal yardımlarını biz yapıyoruz. Geriye kalan yüzde 18 farklı bir kurum ve kuruluşlardan karşılanıyor. Biz vatandaşlık maaşıyla farklı kurum ve kuruluşların yaptığı sosyal yardımları tek bir çatı altında toplayıp, bütüncül bir biçimde sosyal yardım olarak vatandaşımıza temin etmiş olacağız. Temel mantığı vatandaşın ihtiyacını karşılayan, sosyo ekonomik düzeyi belli bir standartta tutma amacına yönelik olarak o düzeyin altında olan grupların desteklendiği yoksulluğu önleyici hedefi sağlamak üzere sosyal yardımların bir destek mekanizması olarak kullanılması.

Ev hanımlarına emeklilik projesinin detayları neler?

Heyecan uyandıran programlardan birisi. Çok bekleniyordu. AK Parti iktidarı olarak sosyal güvenlik programı dışında vatandaşımız kalmasın diye uğraşıyoruz. Sigorta kapsamı dışında olanların bireysel emeklilik gibi düzenlemelerle sosyal güvenlik halkasının içine aldık.

Bunun dışında kalan ev hanımlarının emeklilik primlerine destek olmak istedik. Devlet olarak ev hanımlarının primlerinin üçte birini biz ödeyeceğiz.

Gençlere evlilik kredisinin detayları neler?

Sayın Cumhurbaşkanımızın aile ile ilgili hassasiyetini hepimiz biliyoruz. Aile ile ilgili 20 yıldır maddi manevi her türlü çalışmayı yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Aile kurmak bazen bir karabasana dönüşebiliyor. Eğer ebeveynden destek yoksa evliliğin yükünü kaldırmak kolay değil. Dolayısıyla gençler aile kurarken başka sıkıntıları düşünmemeleri için böyle bir kolaylık sağlıyoruz. 150 bin lira 2 yıl geri ödemesiz sonrasında ise 48 taksitle faizsiz bir şekilde geri ödeyecekler. Kaynağı nereden geliyor, Karadeniz Gazı'ndan geliyor ve inşallah şimdi de Gabar petrolünden geliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir