• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistin Alimler Birliği Şeyh İkrime Sabri'nin ifadeye çağrılmasını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonistler 8 Mayıs'ta Mescid-i Aksa Hatibi ve Yüksek İslam Konseyi Başkanı Şeyh İkrime Sabri'yi tekrar ifadeye çağırmış ve El-Aksa, El-Menar ile El-Meyadin medya kanalıyla görüşmemesi şartıyla özgür bırakıldı.

Bu durum üzerine yaptığı açıklamada, işgalci siyonistlerin istihbaratı tarafından sorgulama yapılması amacıyla ifadeye çağrılması suretiyle Şeyh İkrime Sabri'ye yönelik provokatif tutumunu kınadıklarını ve yadırgadıklarını belirten Filistin Alimler Birliği, "Şeyh İkrime Sabri'nin yaptıkları dini ve ulusal görevinin gereklerini yerine getirmenin ötesinde bir şey değildir. Siyonist işgalcilerin ona yönelik provokatif faaliyetleri de işgal rejiminin onu tutuklama veya ona suikast gerçekleştirme amaçlı bir planının parçası olabileceğinden endişe duyuyoruz. Dünya halklarını işgal rejimine karşı mümkün olan bütün yollarla mücadele etmeye, yalnızlığa terk edilen Filistin halkına destek için işgal rejiminin elciklerinin önünde gösteri düzenlemeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Şeyh İkrime Sabri'nin avukatı Halid Zebarika yaptığı açıklamada işgal rejiminin onu ifadeye çağırmasının sebebinin Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın önemine, dini ve ulusal görevlerin yerine getirilmesinin gerekliliğine vurgu yaptığı konuşma olduğunu belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir