• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Peygamber Sevdalılarından Kadir gecesi mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu, bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajda, başta Mısır olmak üzere işkence ve zulüm altında bulunan tüm Müslümanlara dua edilmesi çağrısında bulunuldu.

 

Bin aydan daha hayırlı olduğu müjdesinin Allah tarafından insanlara bildirildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Bu geceye bırakılan feyiz ve bereket bir insan ömrüne bedeldir. Bu gecenin başta Müslüman halkımız olmak üzere tüm İslam ümmetine birlik ve beraberliği getirip zulüm ve tuğyanın yok olmasına; Mısır'dan Filistin'e, Afganistan'dan Çeçenistan'a, Moro ve Eritre'den Arakan'a, Kürdistan'dan Somali'ye; Bosna'dan Suriye'ye tüm mustazafların kurtuluşuna vesile kılmasını yüce Rabbimizden dileriz" ifadelerin kullanıldı.

 

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu gecenin meydanlarda veya camilerde toplu olarak ihya edilmesini tüm peygamber aşığı halka tavsiye ettikleri belirtilen açıklamada, "Bu mübarek gece vesileyle bu akşam Diyarbakır Şeyh Said Meydanı'nda düzenleyeceğimiz "Darbecilere Karşı Mısır Halkıyla Dayanışma ve Kadir Gecesi'ni İhya" etkinliğimizin iftar yemekli olduğunu buradan belirtmek istiyoruz. Bunun yanında isteyen kardeşlerimiz, evde hazırladıkları yemeklerini de meydana getirip iftar vaktinde paylaşabilirler" şeklinde açıklandı.

 

Şeyh Said Meydanı'nda gerçekleşecek etkinliğe Mısır'dan bir katılımcının da bulunacağı ifade edilen açıklamada, "Tüm kardeşlerimizi "Darbecilere Karşı Mısır Halkıyla Dayanışma ve Kadir Gecesi'ni İhya" adlı etkinliğimize ailece bekliyoruz" ifadelerine yer verildi. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir