• DOLAR 32.272
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2456.915
  • ...
Esnaf fahiş kira nedeniyle kepenk kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Balıklıgöl yanında bulunan Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) Balıklıgöl Çarşısı esnafı yaşanan afetlerden dolayı zor günler geçiriyor.

Balıklıgöl tünel üzerindeki dükkânlarını kapatan esnaf, fahiş kiralara tepki gösterdi.

Balıklıgöl Çarşı Esnafı Derneğine üye ve Balıklıgöl’deki tünelin üstünde yer alan dükkanlar, artan kira fiyatları nedeniyle kepenk kapatma kararı aldı.

Balıklıgöl Çarşı Esnafı Derneği tarafından konuya ilişkin bir basın açıklaması düzenlenirken, kira artışlarının yüzde 300 ve yüzde 136 oranında olduğu belirtildi.

"Yüzde 300 kira artışı yaptılar"

Balıklıgöl Çarşı Esnafı Derneği adına konuşmayı yapan Dernek Başkanı İbrahim Uygur yaptığı açıklamada, "Balıklıgöl Çarşısında bulunmaktayız. Bizim burada toplanmamızın ve yapacağımız basın açıklamasının sebebi kimseyi suçlamak değil. Burada toplanmamızın sebebi Vakıflar Genel Müdürlüğü ve ŞURKAV'a ait olan dükkânlardan yapılan yüzde 300 lük kira artışıdır. Konutlarda yüzde 25, işyerlerinde yüzde 35 kira artışları yapılsın diye Cumhurbaşkanımızın açıklaması ve kararnamesi var. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve ŞURKAV bunu çiğneyerek yüzde 300 kira artışı yaptılar. Bir dükkânın kirası 50 bin lira iken 200 bin lira oldu. Esnafımız gerçekten burada zor durumda. Yaşanan deprem ve sel felaketinden sonra yerli ve yabancı turistler tamamen kesildi çünkü oteller ve yapılar zarar gördü." dedi.

"Fahiş kiralar geri çekilsin"

Fahiş kiraların geri çekilmesi gerektiğini belirten Uygur, "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı veriler uygulansın ve bu fahiş kiralar geri çekilsin. Resmiyette Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi ne gerekiyorsa o yapılsın. Cumhurbaşkanımızın iki gün önce çıkardığı bir kararnameyle 11 ilde bulunan kamu dükkânlarının 3 aylık kirasını devlet ödeyecek bunun için buradan teşekkür ediyoruz. Yapılan yüksek kira artışının geri çekilmesi ve çıkarılan kararnameye uygun olarak insanları incitmeden bir kira artışı yapılmasını istiyoruz. Yerli ve yabancı turist gelmediği için işlerimiz iyi gitmiyor. Buradaki 72 adet dükkânın çoğu hacizli duruma düştü. Bu çarşıyla ilgilenin esnaflar iş yapsın. Biz vergilerimizi ödüyoruz. Çoluk çocuk sahibiyiz ve evimize ekmek götürmemiz gerekiyor fakat iş olmadığı için esnaf dükkânları açmak istemiyor. Esnafa dükkânınızı açın diyoruz fakat esnaf kiraların yüksek olduğu ve iş olmadığını söyleyerek anahtarlarını ŞURKAV'a teslim edeceğini söylüyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir