Peygamber Sevdalıları Vakfından Vakıflar Haftası mesajı
8-14 Mayıs Vakıflar Haftası olması münasebetiyle bir mesaj paylaşan Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu kültürün müslümanların iyilik hareketi olduğunu belirterek vakfın önemine dikkat çekti.
İnsanlardaki yardım duygusunu geliştirmek amacıyla 1985 yılından beri 3–9 aralık tarihleri arasında kutlanan Vakıflar Haftası, yeni yapılan düzenlemeyle 08-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanmaya başlandı.
Vakıflar Haftası dolayısıyla bir mesaj paylaşan Peygamber Sevdalıları Vakfı, İslam'ın yardımlaşmaya yönelik emir ve tavsiyelerine atıfta bulunarak vakıfların İslam'ın "infak" anlayışının somutlaşmış örneklerinden olduğuna vurgu yapıldı.
Vakıflar Haftası mesajını Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül okudu.
Açıklamasına Allah'a hamd ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vessellem'e selat ve selam ile başlayan Akgönül, vakıfların İslam medeniyetinin insanlık ailesine sunduğu iftihar örneklerinden olduğunu belirterek "Gayri İslami inanç ve ideolojilerin ortaya çıkardığı 'maddeci-dünyacı' insan tipi yerine İslam, dünya ve ahiret hakikatinin idrakinde olan, karunvari yaşamayan, 'aldatan bizden değildir' inancını referans alan ve 'ahiret yolculuğuna azıksız çıkmayan', 'Ahsen insan' modelini ortaya koyar." dedi.
"Vakıflar, İslam'ın 'İnfak' anlayışının somutlaşmış örneklerindendir"
Kuran-ı Kerimden "Ey iman edenler! Rükû edin, secdeye kapanın, rabbinize kulluk edin. (Dünya ve ahiret için) Hayırlı işler yapın ki kurtuluşa eresiniz." ayetiyle konuşmasını sürdüren Akgönül, Peygamber Efendimizin "İnsan ölünce, şu üç ameli dışında bütün amellerinin sevâbı kesilir: Sadaka-i câriye, kendisinden istifâde edilen ilim, arkasından dua eden hayırlı evlât." hadisini hatırlatarak şunları söyledi:
"İslam, insanlar arasında yardımlaşma, dayanışma kültürünün vücut bulmasını ister. İslam, Batı orijinli, beşerî köle ettiren ya da inanç sefaletine sürükleyen ideolojilerin; bencil-gamsız insan tipini üreten anlayışlarına reddiyede bulunarak 'Ahsen' toplumun oluşmasını ister. Bu ise hayırlı insan modeli üzerinden huzurlu toplum inşasıyla mümkündür. İnancı sağlam, samimi Müslüman ise hayırlı insandır. Ortaya koyduğu vakıf pratiği de birer hayırlı göstergesidir. Bu bağlamda vakıflar, İslam'ın 'İnfak' anlayışının somutlaşmış örneklerindendir. Zira Allah, 'Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça en iyiye erişemezsiniz. Her ne harcarsanız Allah onu hakkıyla bilir' buyurur. Peygamberimiz ise 'Merhamet etmeyene merhamet olunmaz' buyurur."
"Vakıf kültürü, Müslümanların iyilik hareketidir"
İzm'lerin ve artan dünyevileşmenin pençesindeki insanlığın yaşadığı sosyo-psikolojik buhranlara karşı İslam'ın isteyenlerin sığınağı ve çözüm reçetesi olmaya devam ettiğine vurgu yapan Akgönül, "İslam, bir canlıya zarar verecek dikenin dahi kaldırılmasını "değerli" görür. Vakıf kültürü, tüm canlılara karşı sergilenen 'merhamet' duygusunun ete kemiğe bürünmesinin adıdır. Bu manada İslam'ın rotası ancak iyilikleri gösterir. Zira Allah, 'İyilik ve (Allah'ın yasaklarından) sakınma üzerinde yardımlaşın…' diye emreder. Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vessellem ise 'İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır' buyurur." ifadelerini kullandı.
Akgönül, "Sadece İslam'dan beslenen Müslümanlar imkânları dâhilinde vakıf gibi kuruluşları diri tutarak sorunlara çözüm olabilmelidir. Zira vakıf kültürü, Müslümanların iyilik hareketidir. 8-14 Mayıs günlerinde idrak edilen Vakıflar Haftasını tebrik eder, haftanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)