• DOLAR 32.192
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2507.897
  • ...
İmamoğlu'na Konya mitingi öncesi uyarı:  İki yer de miting alanı değil!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kente gerçekleştireceği ziyaret hakkında konuştu.

Konya Merhaba gazetesinde yer alan habere göre; Angı, İmamoğlu’nun Konya programı üzerine sorulan soruyu yanıtlayan Angı, "Gedavet Parkı da Anıt alanı da miting alanı değil, yok ‘ben yaparım’ der ve istenmeyen olaylar yaşanırsa üzülürüz" yanıtını verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde yaşanan olaylara ilişkin ''Belli prosedürler var. Bu prosedürler içerisinde kampanya yapılabilirsiniz. Bir ilde bir partinin mitingi söz konusuysa o ilin kendine ait miting alanları var. Cumhurbaşkanımız da Erzurum'da yeni yapılan yerde mitingini yaptı. Akşener de bununla aynı yerde yapmak istedi. Ona da Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yeni alan verildi. Bunlar kalabalık toplayamadığı için dar alanda, şehir merkezinde gövde gösterisi yaparak çıkmak istediler. CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, 'İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu, Yakutiye - Havuzbaşı kent meydanından başlayarak, Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ziyareti gerçekleştirecektir. Gereğini bilgilerinize arz ederim' diyerek başvuruda bulunuyor. Burada miting demiyor. Diyor ki, 'ben burada esnaf ziyareti yapacağım'. Bunun için izne de gerek yok. Esnaf ziyareti yapılacak, miting yok yani.   Türkiye'nin her yerinde sabah akşam miting yapıyorlar, hangi problemle karşı karşıya kalmışlar? YSK bunun hakkında suç duyurusunda bulunacak.'' ifadelerini kullanmıştı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir