• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kızıltepe STK Platformundan basına iftar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KIZILTEPE - Mardin`in Kızıltepe (Qoser) ilçesinde faaliyetlerde bulunan STK Platformu, yerel basına yönelik iftar yemeği verdi.
 
İftardan sonra STK Platformu dönem sözcüsü Mehmet Şerif Öter, Devlet ile PKK arasındaki karşılıklı şiddet sorununun çözüm süreci, Ortadoğu ve Mısır`daki askeri cunta ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Öter açıklamasında, bir kaç aydır can kaybının yaşanmadığını belirterek, barışı istemeyen bazı kesimler tarafından sürecin baltalanmak istendiğini söyledi.
 
Öter, Ortadoğu`da yaşananlar ve Mısır`daki askeri darbe ile ilgili ise, "Şu an Ortadoğu`da akan kan Müslümanların kanıdır. Şuan Amerika ve işbirlikçisi İsrail`in tam isteği doğrultusunda hareket edilmektedir. Mısırdaki durum ise içler acısı. Hani demokrasi diyorlardı? Bakıyorsun 80-90 yıllık tarihte ilk defa bir bağımsız seçim yapılıyor. Halkın yüzde 52`sinin oylarını alan Cumhurbaşkanı Mısır ordu cuntası tarafından askeri darbeyle indiriliyor ve yerine yüzde 1,7 oy almış birisini cumhurbaşkanı ilan ediyor. Suud krallığının da endişesi kendisinden. Biliyorlar ki eğer bugün Mısır`da Müslüman Kardeşler kazanırsa, kendi sonlarının gelecek. Bunun korkusuyla askeri darbe yapan Mısır ordusunu övüyor ve onlara nakdi para yardımında bulunuyor" ifadelerini kullandı.
(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir