• DOLAR 32.591
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2417.666
  • ...
`Allah`ın ipine sarılın, parçalanmayın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - İl Müftüsü Mecit Can Kadir Gecesi münasebetiyle yayınladığı mesajda, "İslam dünyasında akan kan ve gözyaşının çekilen ıstırapların, acıların, Kur`an`daki karşılığı nedir diye çok iyi düşünmek ve bir Müslüman olarak kendimizi hesaba çekerek sorgulamamız gerekir" dedi.
 
Müftü Can tarafından Kadir Gecesi nedeniyle yayınlanan mesajda, rahmet ve mağfiret ayı ramazanın sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi`ne erişmenin heyecan ve mutluluğunun yaşandığı kaydedildi.
 
Kadir Gecesi`nin namazla, Kur`an tilavetiyle, tespih, tehlil, salat ve selamlarla değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatan Müftü Can, "Bu geceyi manevi yönden bereketli geçirmeye çalışan müminlerin her zamankinden daha çok hassasiyet göstermelerinin hayırlı olacağını düşünüyoruz. Bu gecede Kur`an-ı Kerim`in eşref-i mahlukat olarak tanıttığı insanın, özellikle inananların, Kur`an`la olan ilişkilerini, bağlantılarını; insanlığın mutlak mutluluğunu sağlayıcı ve bir medeniyet projesinin anahtarı niteliğinde olan evrensel Kur`an hükümlerinin ve prensiplerinin kendilerini ne kadar bağladığını ve onlar için ne kadar önem arz ettiğini, yoğun bir şekilde düşünmeleridir" diye belirtti.
 
"Allah`ın ipine sımsıkı sarılın, parçalanıp bölünmeyin"
Müftü Can mesajının devamında, "Birlik ve beraberliğini yitirmiş, her tarafında sıkıntıların, çatışmaların ve gözyaşının hakim olduğu İslam coğrafyasının bir mensubu ve bir mümin olarak Allah`ın ipine sıkı sıkıya sarılın, parçalanıp bölünmeyin ilahi hitabının neresindeyiz diye düşünmek gerekir. Yani bu ilahi kitabın muhatabı olan müminlerin birlik beraberliklerini bozmalarını, didişmelerini, kavga etmelerini, hatta bugün büyük bir üzüntü içerisinde müşahede ettiğimiz şekilde, Ramazan demeden, bayram demeden birbirlerinin boğazına sarılmalarını bu ayetin ışığında nasıl izah edebiliriz? Bu bağlamda, bugün İslam dünyasında akan kan ve gözyaşının çekilen ıstırapların, acıların, Kur`an`daki karşılığı nedir diye çok iyi düşünmek ve bir Müslüman olarak kendimizi hesaba çekerek sorgulamamız gerekir. Bu sorgulama ve muhasebeyi yapabildiğimiz oranda Ramazan ve Kur`an bağlamında Kadir Gecesini çok daha iyi idrak etmiş olacağız." (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir