• DOLAR 32.281
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2473.93
  • ...
Briketçiler: Memleketin kalkınması için çalışıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından az hasarlı veya hasarsız olarak tespit edilen ev, iş yeri, kurum ve kuruluşların tadilatlarının hızlı bir şekilde yapılması ve hizmete girmesi için ihtiyaç duyulan briketleri üreten briketçiler memleketin hızlı bir şekilde kalkınması için çalıştıklarını belirtti.

"İnsanlar çalışacak ki bu memleket ayağı kalksın"

Cenap Tosun

Briketçi esnafından Cenap Tosun, "Bizim gayretimiz öncelikle vatandaşlarımız içindir. Malumunuz Adıyaman bölgesinde büyük bir deprem yaşandı. Ölenlere Allah rahmet etsin. Bizim için hayat devam ediyor. Bir yerden hayata tutunup ekmek paramızı çıkarmak zorundayız. İnsanlar çalışacak ki bu memleket ayağı kalksın. O otursa bu otursa olmaz. Bir şekilde çaba göstermemiz lazım ki Adıyaman'ımızı tekrar inşa edelim inşallah. Yetkililerinde desteğiyle güzel bir şekle getireceğiz bu şehrimizi. Deprem nedeniyle duvarları yıkılmış az hasarlı, hasarsız binaların onarımı başladı. Bütçesi yetersiz olan insanların sıfırdan bina yapması zordur. Bizim çabamız da bu imalatla bu halkımızın yardımına koşmak Adıyaman halkının ihtiyacını karşılamaktır. İnşallah başka illerden büyük etmeden biz Adıyaman'da onların briket ihtiyaçlarını karşılayacağız. Sadece sabırlı olsunlar inşallah bu yaraları tez elden saracağız." dedi.

"Hepimiz şehir dışına çıktık"

Mehmet emin Erol

Şehir dışına çıkan insanların dönüş yapmaya ve evlerini tadilat etmeye başladığını belirten esnaflardan Mehmet emin Erol, "Biz de şehir dışına çıkmıştık geri döndük. Şu an gelip memleketimizde imalata başladık, çalışıyoruz. Deprem nedeniyle tamiratı yapılan evlerden yoğun bir talep var. Bu taleplere cevap verebilmek için hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Halkımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Rabbim ölenlere rahmet etsin, geride kalanlar için çalışıyoruz. Hayat devam ediyor bir şekilde bu şehri tekrar imar etmek zorundayız. Dışarıya gittiğimizde nereye kadar gidecek. Önünde sonunda çocuklarımız için yeni bir hayat kuracağız, başka bir çare yok." ifadelerini kullandı.

"Hayat devam ediyor"

Veysel Tosun

İnsanların yaşamlarına devam etmek zorunda olduğunu belirten Veysel Tosun, "Depremden hepimiz etkilendik. Çok kaybımız oldu, çok sayıda binalarımız yıkıldı. Bir o kadar da hasarlı binalarımız var. Biz bu deprem nedeniyle mağdur olduk ama hayat devam ediyor. Ölenlerle ölünmüyor. Rabbim onlara rahmet etsin. Hayat devam ettiği için depremzedeler hasarlı da olsa binalarını tamir ettiriyor. Şu anda biz de siparişleri yetiştirip vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. İnşallah daha güzel bir hayat olur." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir