• DOLAR 32.427
  • EURO 34.635
  • ALTIN 2377.492
  • ...
Adalet Bakanı Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nu özür dilemeye davet etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanı Bozdağ'a, Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, katıldığı canlı yayında kendisi hakkında bazı kayıtların ortaya çıkacağını söylediği ve "17-25 Aralık sürecinde de sahte ses kayıtları yaptılar" ifadesini kullandığı hatırlatıldı.

Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu yıllar sonra da olsa Cumhurbaşkanı'mıza iftira etmiş olduğunu, Cumhurbaşkanı'mıza bir kumpasın kurulmuş olduğunu 17-25 Aralık'ın FETÖ'nün bir kumpası olduğunu, o kasetlerin de bir kumpas olduğunu ve kurmaca olduğunu açıkça itiraf etmiş oldu. Ama bir şey daha yaptı, kendinin de o süreçte bu kumpasın neticeye varması için bilerek veya bilmeyerek bu kumpasa destek verdiğini itiraf etmiş oldu." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun 17-25 Aralık sürecinde ses kayıtlarını TBMM'de dinlettiğini, "Benimle ilgili böyle kasetler çıksa saniye durmam, bırakırım" dediğini hatırlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bu, şunu gösteriyor, Kılıçdaroğlu'nun vaktiyle Türk halkını aldattığını, yanılttığını, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza atılan iftirayı yaydığını, yaygınlaştırdığını gösteriyor. Onun için de bu itiraf nedeniyle Sayın Kılıçdaroğlu'nu Türk halkından, aldattığı ve yanılttığı Türk halkından özür dilemeye davet ediyorum. Cumhurbaşkanı'mıza karşı yürütülen iftira ve kumpas sürecine verdiği destekten dolayı da Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan özür dilemeye davet ediyorum. Herhalde böylesi bir noktada, yani siyasi etik bunu gerektirdiği gibi bizim sahip olduğumuz ahlak kuralları da birisi bir kumpasa uğramışsa, birisi hakkında iftira atılmışsa, bilmeyerek ya da onların doğruluğuna inanarak o sürece destek vermişse birinin bundan dolayı özür dilemesi, kamuoyundan ve Cumhurbaşkanı'mızdan özür dilemesi asgari ahlak kurallarının gereğidir. Sayın Kılıçdaroğlu'nu buradan özür dilemeye davet ediyorum."

Bu haberler de ilginizi çekebilir