• DOLAR 32.477
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2443.77
  • ...
`İsrail diye bir devleti tanımıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL-Bugün dünyanın birçok ülkesinde `Dünya Kudüs Günü` kapsamında etkinlikler düzenleniyor. Bu bağlamda düzenlenen programlardan biri de İstanbul Fatih`te, Kudüs Günü Platformu tarafından gerçekleştirildi. Fatih Camii`nde bir araya gelen yüzlerce Müslüman Filistin davasında hayatını kaybeden ve son günlerde Mısır`da cunta tarafından Şehit edilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

"Direniş Şehadet Özgürlük", "İhvana Selam Direnişe Devam", "Yaşasın Mısır Direnişimiz", "Katil İsrail İşbirlikçi ABD", "Direnişe Sadakat Onurumuzdur", "Siyonist Elçilik Kapatılsın" ve"Ümmetiz Kardeşiz Kazanacağız" sloganları atarak Saraçhane Parkı`na yürüdü.

"Müslümanım deyip de yanında kardeşine kurşun sıktırana yazıklar olsun"

Filistin`e insani yardım götürürken, siyonist israil tarafından baskına uğrayan Mavi Marmara gemisinde Şehit edilen Çetin Topçuoğlu`nun eşi Çiğdem Topçuoğlu basın açıklaması öncesi kısa bir açıklama yaptı. Şehitlerin yolunu terimizle, kanımızla ve canımızla sürdüreceğiz diyen Topçuoğlu, "Ramazan`ın son günlerinde veda ettiğimiz Ramazan`a, Aziz İmam`ın bizlere bu günü hatıra olarak bıraktığı bu gün en güzel gündür. Ama en acısı da şu an yeryüzü zillet halinde. Hanzala`nın arkasını döndüğü gibi aslında benim de sırtımı dönüp ağzımı hiç açmamam gerekiyor. Yazıklar olsun ben Müslümanım deyip de yanında kardeşine kurşun sıktırana. Yazıklar olsun Siyonistlere ve yazıklar olsun katil Amerika`ya. Nerede bir toplantı varsa nerede bir boykot varsa bizler buna canı gönülden katılmalıyız" dedi.

"Kudüs günü İslam`ın diriliş günü olacaktır"
Bundan 34 yıl önce Ramazan`ın son Cumasının Merhum İmam Humeyni tarafından Kudüs Günü olarak ilan edildiğinin belirtildiği basın açıklamasında,"Ramazan`ın son Cuması aynı zamanda, içinde, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi`ni aradığımız son 10 güne denk gelmektedir. Bu tarihin seçilmesiyle, Yeryüzüne meleklerin doldurduğu bugünlerin ilahi atmosferinden rızıklanarak, Allah`ın mübarek kıldığı Filistin topraklarını Siyonist zulümden kurtarma çabalarının bereketleneceği umut edilmiştir. Kudüs Günü`nde ihlas ve samimiyetle atılan her adım bereketlenecek çoğalacak vicdanlı ve hür yüreklerde yankı bulacaktır. Kudüs günü şüphesiz İslam`ın diriliş günü ve Siyonizm`in tarihin çöplüğüne atılış günü olacaktır.

Bizler, fitnenin yeryüzünden kazınması için, Müslümanların öncelikli hedefinin İsrail`in kutsal topraklarımızdan sökülüp atılması ve bu uğurda bütün Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğine inanıyoruz.

Müslümanların öfkesini bir diğer Müslüman`a yönelten her kişi ve kuruma şu soruyu yöneltiyoruz: Hangi Müslüman İsrail`den daha tehlikeli olabilir? Acaba kim dünyayı fitne ve fesada boğma konusunda İsrail kadar mahirdir? Yoksa Kuran`ın "düşmanların içinde en şiddetli Yahudileri ve müşrikleri bulursun" uyarısını unuttuk mu?

İsrail yok edilmedikçe insanlık ve Müslümanlar huzur bulmayacaktır. Biz İsrail diye bir devleti tanımadığımızı Kudüs Günü vesilesiyle bir kez daha haykırıyoruz. İsrail devletinin tanınması ve İsrail dene haydut rejimle uzlaşma ve görüşme yolunun kullanılması, Müslümanlara zillet ve meskenetten başka bir şey getirmeyecektir. Bu vesileyle bütün Müslümanları "Uzlaşma ve Görüşme" bataklığı karşısında uyanık olmaya çağırıyor, Kudüs`ü kurtarmanın tek yolunun İslami direniş olduğunu tekrar hatırlatıyoruz.

Küresel şirk ve zülüm düzeninin Büyük Ortadoğu projesini bozan, Müslüman halkların bu direniş bilinci olmuştur. Tunus`tan başlayan Müslüman Halkların devrimci dirilişi dalga dalga ümmet coğrafyasına yayılarak küresel bir intifadaya doğru hızla ilerlemektedir. Son olarak Mısır da küresel emperyalizmin ve Siyonizm`in işbirlikçiliğini yapan askeri cuntanın darbe girişimine karşı Mısır`ın mazlum ve Müslüman halkı direnerek bu oyunu bozmak için sokaklara, alanlara dökülmüştür. Müslüman Mısır halkının devrimci İslami diremişini destekliyor Kudüs gününün evrensel diriliş ikliminde Mısır intifadasını ve şehitlerini selamlıyoruz" denildi. (Erkan Yavuz- Enes Durmaz/ İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir