• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Kudüs'ün özgürlüğü ümmetin sorunudur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Peygamber Sevdalıları Platformu Konya Koordinatörlüğünce 'Dünya Kudüs Günü' münasebetiyle Cuma namazı çıkışında, merkez Şerafettin Camii önünde kitlesel basın açıklaması gerçekleştirildi.
Platform adına basın açıklaması A. Menaf Adıyaman tarafından okundu.

Dünya Müslümanlarının 34 yıldan beri, Mecsid-i Aksa`yı, Kudüs`ü sahiplendikleri gibi, kendilerinin de, Konya`dan, Konya`nın aziz Müslümanları adına Mescid-i Aksa`ya can feda olduklarını yinelediklerini ifade eden Adıyaman,"İlk kıblemiz Mescid-il Aksa`ya selam olsun! Mukaddes belde Kudüs`e selam olsun! 60 yıldır Siyonist İsrail'e direnen direniş erlerine selam olsun! Şehidlerin annelerine, babalarına selam olsun! Selam olsun şehidlerin eşlerine ve evlatlarına! Selam olsun, İsrail zindanlarında hapsolunmuş yiğitlere! Selam olsun Filistin'in direnişçi yiğit halkına, selam olsun! Allah-u Teâlâ`nın bereketi üzerlerine olsun" dedi.

Filistin sorunu ümmetin sorunudur
Basın açıklamasının devamında Adıyaman, "Tüm Müslümanlar Filistin`in işgalcilerden kurtarılması için işbirliği yapmalıdır. Filistin`in evlatları 100 yıldır direniyorlar, kurban veriyorlar. Filistinli kardeşlerimiz bu uğurda her şeylerini feda ettiler. Onların mücadelesini övüyor ve direnişlerini destekliyoruz.
Dünya Müslümanları bazı meselelerde farklı düşünseler bile İslam düşmanlarına karşı mücadelede mutlaka aynı safta yer almalıdırlar. Biz, bir tek ümmetiz. Kim, İsrail`in yanında olursa, onun karşısında olmalı ve düşmana karşı birleşmeliyiz. Kendi aramızda ihtilafa düşmemiz haramdır." dedi.

Kudüs'ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğüdür
İsteklerinin Filistin`in özgürleşmesi ve Kudüs'ün yeniden ümmete kavuşması olduğunu ifade eden Adıyman, "Bütün bunlar dilenmekle gerçekleşmez. Düşmanlarımıza umut bağlamakla da olmaz. Siyasetle de olmaz. Kudüs ancak direnişle özgürleşir. Zafer ve ilahi yardım; Allah`a iman eden ve O`nun yolunda mücadele eden kişilerin hakkıdır. Bu, Allah`ın caymayacağı bir vaadidir. Direnen ve Allah`a tevekkül eden Filistin halkı, zafer kazanacaktır inşallah." dedi.

Müslümanlar kararlılık gösterdikçe, Allah için çalıştıkça hızla sonuç aldıklarına dikkat çeken Adıyaman açıklamalarına şöyle devam etti: "Tunus ve Mısır Firavunlarının kısa bir sürede nasıl devrildiklerini hepimiz gördük. Kim Allah Azze ve Celle`ye dayanmış, O`na tevekkül etmiş, O`nun peygamberini rehber edinmiş ve İslam için ayağa kalkmışsa kesinlikle eli boş dönmemiş ve başarısız olmamıştır. Zafer eninde sonunda Allah`ın yolunda çalışanlarınındır.

Arap ülkelerinde Müslüman halkın durmak bilmeyen intifadaları, İsrail`in de sonunu getirecektir. İslam âlemi yeni baştan şekilleniyor. Müslüman kitleler artık zulme, İslam düşmanlığına razı olmadıklarını ölümleri pahasına haykırıyorlar. Bu haykırış ve feryatlar İsrail`in de yıkacaktır. Artık Siyonistlerin günleri sayılı. Pek yakın bir zamanda yaptıkları cinayetlerin, zulüm ve vahşetlerin hesabını birer birer verecektir inşallah" şeklinde konuştu

Mısır direnişine selam
Adıyaman basın açıklamasının sonunda Mısırda ki gelişmelerle ilgili şöyle konuştu,"Mısır bugün batının çirkin suratını bize bir daha açık bir şekilde göstermişitr. Müslümanlara tahammül edemeyen batı, acıkınca helvadan demokrasi putunu kendisi yemiştir.
Askeri cuntanın emriyle hareket eden Mısır ordusu, mübarek Ramazan ayında oruçlu olarak Rabıatul Adeviyye meydanında bekleyişini sürdüren halkın üzerine ateş etmiş ve 200′ün üzerinde gösterici şehid olmuştur. Bu açıkça bir katliamdır ve bunun sorumlusu son Firavun Sisi ve yaslandığı emperyalist güçlerdir. Halkın tercihine saygı göstermek gerektiğini her defasında dile getiren emperyalist güçler, Mısır'da suçüstü yakalanmıştır. Bizim nezdimizde puttan bir helva olmaktan başka bir değeri olmayan, tamamen batı ithali bir yönetim biçimi olan demokrasi yönetimi, bir kez daha çökmüştür. Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda dökülen Müslüman kanı, bu emperyalist güçlerin yüzlerine ve gözlerine bulaşmıştır.

Katliamı lanetliyoruz
Askeri cuntanın yaptığı katliamın asıl müsebbibi ve bu vahşetin suç ortağı Suud yönetimi, ABD ve diğer emperyalist güçlerdir. Emperyalist güçler darbeye darbe diyemedikleri gibi, bu katliama da katliam diyememiştir. Suriye'de zalim Esed'e göz yumanlar Mısır'da askeri cunta eliyle yapılan katliama da seyirci kalmaktadır. Mısır bu karanlık girdaptan çıkacak ve İslam'ın yüce bayrağını en yükseklere çıkaracaktır. Biz Mısır'da yapılan bu katliamı lanetliyoruz. Ve direnişlerini en içten duygularımızla selamlıyoruz"(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir