• DOLAR 32.255
  • EURO 34.72
  • ALTIN 2405.306
  • ...
Oktay'dan The Economist'in kapağına sert tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fuat Oktay'ın açıklamalarından satır başları:

Muhalefetteki bu karmaşa ve Türkiye'ye olan tehditlerin çok açık görülüyor olması bizim seçmenimizi motive ediyor. Bir gün şu Ankara sokaklarında dolaşsanız bunun böyle olduğunu anlarsınız. Türkiye'ye yönelik tehditlerin içeriden ve dışarıdan artıyor olması, yurtdışındaki seçmenimiz de görüyor. PKK ve uzantılarının büyükelçilik önlerinde eylem yaptıklarını ve bunun karşılığında da oradaki güvenlik güçlerinin sessiz kaldığını görüyorsunuz. Almanya'nın oy kullanımını yasaklamasının nedeni o bölgelerde AK Parti seçmenin fazla olması. 

THE ECONOMİST'İN "ERDOĞAN GİTMELİ" MANŞETİNE TEPKİ

Son günlerde de yoğunlaşan basın yayın aracılığıyla her gün Türkiye aleyhinde özellik Cumhurbaşkanımız aleyhinde müdahaleler sürüyor. New York Times, The Economist her fırsatta bu makaleleri yayınlıyorlar. The Economist'in bugün yayınladığı haberleri görünce mutlu oluyoruz biz. Türkiye neden dünyanın en önemli seçimi olsun. Evet Türkiye önemli biz kendimizin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ama başkaları için niye Türkiye birden bire önemli oldu? Onların politikalarını uygulayacak bir Türkiye yok. Demokrasinin ve diktatörlüğün ne olduğunu farklı açılardan baktığınızda görebilirsiniz. ABD, AB lehine karar verirseniz demokrat olursunuz, onların aleyhine kararlar verirseniz diktatör oluyorsunuz. 

"Siz terör örgütleriyle mücadele edeceğim" dediğinde diktatör oluyorsanız, "Ben kendi ülkemin çıkarlarını düşüneceğim" dediğinizde diktatör olursanız, bu ayrımlara iyi bakmak lazım. Türkiye'nin aleyhinde politikalarla yayınlar yapıyorlarsa onlara dikkat etmek lazım. Kimi destekliyorlar, Kılıçdaroğlu ve avanesini. 

MİLLET İTTİFAKI'NIN HDP-PKK İLE İTTİFAKI

Van mitingini görmediniz mi? Öcalan sloganları attılar. Sahnedeki vatandaş da ona yanıt veriyor "Merak etmeyin çıkaracağız" diye. Dalga mı geçiyorsunuz şöyle bir kafayı kaldırdığınız 6'lı masanın PKK ile ittifakını görürsünüz. Millet İttifakı'nın mitinginde olanları millet görüyor, biz görüyoruz. Milletin gözünün içine baka baka yalan söylemeye gerek yok, mert olmak lazım. 

Gücün Batı'dan Doğu'ya kaymasıyla gelecek kompleksleri konuşuyorduk. Fransa'nın Türkiye düşmanlığı neyden kaynaklanıyor, Afrika'daki çıkarları için. Türkiye'nin Afrika'ya girmesi diğer ülkelerin zulmünü ortaya çıkarıyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir