• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bursa`da 1000 kişilik ümmet iftarı - foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu, zulme maruz kalan Müslüman coğrafyasına dikkat çekmek için Ulu Cami avlusunda bir iftar programı düzenledi. Katılımın oldukça yoğun olduğu program saat 19.30`da başladı.
 
Programda konuşan Memur-Sen Bursa Şubesi yetkilisi Numan Şeker, "Bu akşam çok anlamlı bir organizasyon için buradayız. Dünyanın dört bir yanında Müslümanlar zulme uğruyor, coğrafyada oluk oluk kan akıtılıyor. Biz Bursa`da 72 STK`nın bir araya gelerek oluşturduğu Gönüllü Kuruluşlar Platformu olarak Mısır`da Müslümanlar Adeviye Meydanında, Nahda Meydanında ve İskenderiye Meydanında insanlar nasıl iftar yapıyor ise, bizde bu akşam burada o iftarlara benzer bir iftar yapacağız. 5 yıldır dünyadaki Müslümanlar ramazanlarını rahat geçiremiyor. 5 senedir ramazan ayında yeni bir olay meydana geliyor. Bunları planlayanlar özellikle ramazan ayını seçiyor." dedi.
Daha sonra Mustafa Narin Kuran`ı Kerim tilaveti için mikrofonu aldı.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetinden sonra mikrofona gelen Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, "Bugün konuğu olduğumuz iftarın benzerlerini, Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösterdiğimiz İHH çatısı altında 20 yıldır gördük ve bugünlerde de görüyoruz" dedi.
 
Siyonist Batının demokrasi vaadiyle girdiği her coğrafyada adeta bir Müslüman kişinin hayatta kalmaması için mesai harcadığını ifade eden Hüseyin Kaptan, "Bugün burada mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimize dualarımızla destek olmak için toplandık" dedi.
 
Programa katılan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da, okunan marşların ardından mikrofona gelerek, "Bugün burada yapılan organizasyonu düzenleyen Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformuna ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diyerek, Mısır`daki darbe sürecine değindi. Batı`nın Mısır`daki darbe sürecine kayıtsız kalarak ikiyüzlü bir tavır sergilediğini ifade etti.
 
Mısır halkının onurlu bir direniş sergilediğini kaydeden Çavuşoğlu, "Kötülük karşısında ilkesel olarak elimizle, dilimizle, kalbimizle dik durmak zorundayız. Bugünkü iftar kötülük karşısında alınmış bir tavırdır" diyerek sözlerini noktaladı.
 
Çavuşoğlu`ndan sonra konuşmak için mikrofona Mısır Cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursi`nin Baş Danışman Yardımcısı Abdurrahman Şumşe geçti. Şumşe, "80 yılda kültürel, eğitimsel ve sosyal tüm alanlarda dikta rejimi tarafından bir asimilasyona tabi tutulmuştuk. Rejim 80 yıl boyunca Müslümanları tahrip etmeye çalışmıştır. Mısır`da İhvan-ı Müslimin iktidara geçince özellikle İsrail, iç ve dış düşmanlar saldırıya geçtiler. Mısır`daki dikta rejim İhvana değil tamamen İslam`a savaş açtı. Allah onlara fırsat vermeyecektir ve biz asla dönmeyeceğiz, kazanacağız" diye konuştu.
 
Şumşe`den sonra Bursa İl Müftü yardımcılarından Yunus Can, ümmetin birlik ve beraberliği adına bir dua yaptı. Duadan sonra okunan ezan ile beraber katılımcılar menüde bulunan hurma, zeytin, ekmek ve su ile beraber iftarlarını açtılar.
 
Program iftar sonrası kılınan akşam namazının ardından son buldu. (Zeki Aras-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir