• DOLAR 32.562
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2424.38
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti iftar yemeği verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi, Ramazan ayı münasebetiyle üye ve gönüllüleri için cemiyet binasında iftar programı düzenledi.

Ezanın okunmasıyla iftarlarını açan üye ve gönüllüler, akşam namazını cemaatle kıldıktan sonra Zekeriya Gezer Hoca`nın yapmış olduğu sohbeti dinledi.

Mısır`da, Suriye`de, Arakan`da ve dünyanın diğer taraflarında ismini bilmediğimiz coğrafyalarında Müslümanların feryatlarının yankısı tarafımızdan cılız bir şekilde algılandığını belirten Gezer, "Onların yanında mücadele verme imkanımız yok ama onların sesini duyurma adına onların yaralarını içimizde hissetme adına kalplerimizin çarpması adına gerektiği zaman meydanları doldurmalı özel yaşantımızdan feragat etmeliyiz. Müslüman`ın özel ve geneli diye bir şey yoktur artık. Müslüman`ın özeli İslam`ın geneli için feda edilmelidir. İstikbali günümüze feda etmeliyiz" diye konuştu.

Bu zulümleri haykırmak adına programların yapıldığını belirten Gezer, "Müslümanların duyarlılığı meydanlara taşınır dediğimizde katılımların çok az olduğuna şahit oluyoruz. Biz aldanıyoruz sevgili kardeşler. Nasıl olsa başkası yapar anlayışı bizi evimizden bizi mutlu hayattan koparmaya yetmiyor. Oysa sahabeler Mekke`yi terk edip Medine`ye giderlerken sahip oldukları malları ve imkânları bir çırpıda Allah için feda etmeyi göze almışlardır. Oysa bizler bir semtten bir semtte gitmeyi göze alamıyorsak Allah bizi affetmeyecektir. Bu mübarek ayın Müslümanlara yüklediği bir misyon, bir görev, bir ağırlık vardır. O ağırlık altında ezilircesine mücadele vermek zorundadırlar. Müslümanlar ve bu noktada meşrep, ırk ayrımı yapmadan renk ayrımı yapmadan ortak paydamız din olarak seçilmeli ve bu ortak payda da mücadele en iyi şekilde yerine getirilmelidir" dedi.

İftar programı yapılan duanın ardından sona erdi. (Mehmet Demir/M. Emin Polat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir