• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Seccade-sefertası Adeviyye müdafaası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, Adeviyye Meydanına destek amaçlı 'Seccade-sefertası Adeviyye müdafaası' adlı bir program gerçekleştirdi. İftardan önce başlayan programa seccade ve kumanyasını yanına alan binlerce Müslüman katıldı. Ayrıca alan girişinde katılımcılara hurma, simit ve su ikramında bulunuldu.

 

Mehmet Elma Hocanın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Adeviyye Meydanı canlı yayınla izlettirildi. Program, Osman Akyol Hoca'nın yaptığı duayla devam etti. Ezanın okunmasıyla beraber açılan iftarlardan sonra yemek duası yapıldı.

 

Alanda bulunan binlerce kişiyle kılınan akşam namazından sonra Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, "İslam'ın Afrika kıtasına açılan kapısı Mısır'da 100 yılı aşkın sömürge yönetiminin ve diktatörlüğünün ardından ilk defa geçtiğimiz yıl serbest seçimler yapılmıştır.

 

Bu seçimlerde halkın yüzde 51 oyunu alan Muhammet Mursi Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Bir yıllık süreçte ABD, Avrupa Birliği ve İsrail üçlüsü Mısır'ın seçilmiş yönetimine istediklerini yaptıramamıştır. Ve bunun üzerine muhalefet ve orduyu organize ederek seçimle gelmiş meşru hükümeti önce sokak gösterileriyle ve kiralık katillerle sonra da orduyu organize ederek seçimle gelmiş meşru hükümeti yıkmaya ve yıpratmaya çalışmışlardı. Mısır ordusunu devreye sokarak hükümeti yıkmışlardır" dedi.

 

'Konya'dan İhvan'a direnişe bin selam',' Bir Musa gelecek sizi bulacak' gibi sloganların atıldığı ve tekbirlerin getirildiği programda ABD ve İsrail bayrakları yakıldı.

 

Teravih namazının kılındığı alandaki program gece geç saatlere kadar devam etti. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir