• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Van'a yeni 112 acil servis istasyonları yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar ile İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hamit Karataş, Aile Sağlığı Merkezlerini ziyaret ederek, yeni kurulacak olan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için yer incelemesinde bulundu.

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Acar, merkezde şuan itibariyle 7 istasyon mevcut olduğunu belirterek, Yaptığımız çalışmalar neticesinde bu eksiklikleri gidermek için merkez mahallelerde en kısa zamanda 4 yeni istasyon daha yapılacağını söyledi.

 

112 istasyonu sayısını artırarak halka daha kaliteli hizmet sunmak için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Dr. Acar, "İlimizin büyükşehir olmasıyla beraberinde Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği standartlara göre, her 40 bin nüfusa bir istasyon düşecek şekilde düzenleme yapılarak. Merkezde 4 adet yeni 112 acil servis istasyonu yapılacak" dedi.

 

Van'ın ihtiyacı olan 112 Acil Servis İstasyonlarının kurulacağı alanların hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Acar, önümüzdeki günlerde temel çalışmaların başlayacağını söyledi.

 

Acar, yeni kurulacak bu istasyonların 50 metrekare büyüklüğünde prefabrik yapılar olacağını belirterek, "Vatandaşa en hızlı şekilde en yakın 112 Acil Servis İstasyonları harekete geçerek vakaya müdahale edecek. Yeni istasyonlarımız tam donanımlı olacak ve 112 personelinin daha rahat çalışmasına imkân sağlayacak. Ayrıca Van'ın Erciş ilçesine 2 adet Başkale ilçesine bir adet Çaldıran ilçesine bir adet 112 istasyonu yapılacak" diye konuştu.

 

Ayrıca 112 Acil sağlık hizmetlerinden sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hamit Karataş, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü, Adnan Öğretici ve sağlık hizmetleri şubesi Başhekimi Dr. Adem Demirel yeni yapılacak 112 Acil istasyon yerlerinin incelenmesinde hazır bulundu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir