• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Van'da tarım hızla gelişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Tarım İl Müdürü Fevzi Altuner, Merkez Göllü köyünde yaklaşık 250 dekar alanda karışık sebze üretimi yapan çiftçi Süleyman Bozkuş'a ait tarlaları gezdi.

 

İl Müdürü Altuner ve beraberinde Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ercan Ünsal ile birlikte tarlada yetiştirilen ürünler hakkında bilgi alarak üreticinin sıkıntılarını dinledi.

 

250 dekar alanda sebze ürettiğini ifade eden Çiftci Bozkuş, "Tarlamda hali hazırda kavun, karpuz, domates, biber ve patates üretimini yapıyorum. Her yıl arttırdığım bu üretimin en büyük sıkıntısını, Sarımemet Barajından gelen sulama suyu tarlama yetişinceye kadar ciddi oranda azalıyor, bu nedenle sulamada çok sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

 

Üreticinin sıkıntılarını dinleyen Altuner, "Sulama suyu ile ilgili sıkıntıları yetkili mercilere iletileceğiz, kurum olarak üreticilerimize her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Tüm üreticilere bol kazançlı bir sezon dileyen Altuner, kısa sürede örnek başarılar elde eden çiftçiyi de tebrik etti. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir