• DOLAR 32.597
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2450.893
  • ...
Kütahyalılar Mısır için meydanlardaydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


BURSA- Türkiye'nin dört bir yanından Mısır halkı için destekler gelmeye devam ediyor. Anadolu Gençlik Derneğinin başlattığı Seccade-Sefertası Adeviyye Müdafaası sloganıyla yapılan etkinlikler büyük ilgi görüyor. Bir çok sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mısır Halkı ile Dayanışma Platformu Kütahya'da, darbe sonrası şehid edilen ve yaralanan Mursi yanlıları için 'Seccade - Sefertası Adeviyye Müdafaası' sloganı ile bir etkinlik düzenledi.

Programda, akşam, teravih ve gıyabi cenaze namazlarının ardından yapılan basın açıklaması ile darbeci yönetim kınandı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kütahya Şube Başkanı Erol Taşkın, "Irkçı emperyalizmin taşeronluğuna soyunarak Mısır'da halk iradesine karşı darbe yapan sözde Mısır ordusu, Mısır halkına karşı çok şiddetli saldırılara başlamıştır.

Başta Adeviyye Meydanı olmak üzere ülke genelinde askeri darbeye karşı barışçıl bir şekilde direnerek tepki gösteren Mısır halkına polis ve asker tarafından gerçek mermilerle saldırmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Defol Sisi, seninleyiz Mursi, katil Sisi Mısır'dan defol, Zulme karşı omuz omuza" sloganlarının da atıldığı basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi. (Mustafa Tek/Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir