• DOLAR 32.901
  • EURO 35.266
  • ALTIN 2470.172
  • ...

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, kuzu etinin fiyatında düşüş yaşandığını söyledi.

Özellikle bölge genelinde paniğe neden olan şap hastalığında yaşanan sıkıntıların giderilmesiyle hayvan borsasında bir hareketliliğin yaşandığına dikkat çeken Rüzgar, bu durumun kırmızı et fiyatlarını da olumlu yönde etkilediğini belirtti.

Kuzu mevsiminde olduklarını, tam da bu mevsimde kuzu eti fiyatlarında yaşanan düşüşün kendilerini sevindirdiğini ifade eden Rüzgar, beklentilerinin dana eti fiyatında da bir düşüşün olması olduğunu kaydetti.

Mehmet Ali Rüzgar

"Kuzu etinde yüzde 10 oranında bir düşüş var"

Rüzgar, "Hem dana hem de kuzu etinin fiyatı Ramazan Bayramı öncesi çok çok yüksekti. Fakat şu anda kuzu eti fiyatında biraz bir düşüş var. Şap hastalığının bitişiyle beraber hayvan borsası açıldı. O yüzden şu anda hayvan piyasasında bir hareketlilik var. Kuzu etinde yüzde 10 oranında bir düşüş var." dedi.

"Düşüş devam ediyor"

Kuzu etinin fiyatının daha da gerileyeceğini vurgulayan Rüzgar, "Çünkü bayramdan sonra kasapların işleri biraz düştü. Bir de şu anda tam kuzu mevsimi. Yeni çıkan kuzuların tam da mevsimidir. Şu an bir düşüş var ve bu düşüş devam ediyor." diye konuştu.

"Dana etinde fiyat yüksek"

Dana eti fiyatında herhangi bir düşüşün ise olmadığını aktaran Rüzgar, "Geçenlerde Tarım ve Orman Bakanı Batman'a gelmişti. Bu konuyu kendisine sordum. Yakıt 30 TL'den 20'lere indi. Arpa ise 7 buçuk liradan 6'lara indi. Ona rağmen şu anda dana karkas etini bizler 220 liradan alıyoruz maalesef. Fiyat çok yüksek." ifadelerini kullandı.

"Yurt dışından getirilecek dana eti bütün kasaplara dağıtılırsa fiyatlar düşer"

Kırmızı et fiyatlarındaki yükselişin önüne geçilmesi gerektiğini belirten Rüzgar, şöyle devam etti:

"Yurt dışından Türkiye'ye dana eti geliyor ama o da belirli noktalara veriliyor. Herkese dağıtılmıyor. Eğer herkese dağıtılmış olsaydı dana etinin fiyatı da kesinlikle inecekti. Yakın zaman içerisinde fiyatların düşeceğini umut ediyorum. Bakanlığın muhakkak bunun önüne geçmesi lazım. Yurt dışından getirilecek dana eti bütün kasaplara dağıtılırsa halk da rahatlayacaktır."(İLKHA)