• DOLAR 32.31
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2413.018
  • ...
Kurtulmuş: 14 Mayıs'ta millet bu yedi yamalı bohça koalisyonunu elinin tersiyle itecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili adaylarından HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Esenyurt ilçesindeki bir düğün salonunda buluştuğu Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlara birer konuşma gerçekleştirdi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "AK Parti iktidarlarının bu memlekete yapmış olduğu en büyük hizmetlerin başında gelen şey; vesayet odaklarını sona erdirmiş olmamızdır." diyerek 21 yılda yapılan hizmetlerin tersten okumasını yaptı.

"Geride kalan 21 yılda şayet muhalefet iktidarda olmuş olsaydı, yapılan bunca hizmetleri yapar mıydı?" sorusunu sorarak iktidarları döneminde yaptıkları hizmetleri sıraladı.

14 Mayıs seçimlerine çok az bir sürenin kaldığını hatırlatarak çok çalışmak gerektiğine dikkat çeken Kurtulmuş, Esenyurt'ta sandıkları adeta patlatırcasına halkın, Recep Tayyip Erdoğan'ı açık ara yeniden Cumhurbaşkanı seçtireceklerine inandığını söyledi.

"14 Mayıs seçimi, Türkiye'nin istikametini tayin etme seçimidir"

14 Mayıs seçimlerinin sadece kimin Cumhurbaşkanı olacağına, kimlerin milletvekili seçileceğine karar verilecek bir seçim olmadığının altını çizen Kurtulmuş, "14 Mayıs'ta aslında Türkiye'nin seçimi; kimlerin seçileceğinden çok öte, çok daha üstte Türkiye'nin istikamet tayini seçimidir. Türkiye hangi istikamette gidecek? Türkiye şimdiye kadar gerçekleştirdiği 21 yıllık AK Parti iktidarları dönemindeki eser ve hizmet siyasetinin üstüne her gün biraz daha üstüne koya koya yeniden güçlü bir Türkiye idaresi etrafında, büyük medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa etme istikametinde ve yeni döneme ilişkin temel hedefimiz olan 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa etme istikametinde, yani sözü güçlü, gücü tesirli Türkiye'yi kurma istikametinde yürüyecek mi yoksa yedi yamalı bohça koalisyonunun ne yaptığını bilmez, hangi istikamete gittiğini anlamaz, daha doğrusu istikametinin pusulası başka taraflara doğru gösteren şu yedi yamalı bohçanın peşinden mi gidecek? İnanıyoruz ki bu millet, Türkiye Yüzyılının istikametinde gidecek." ifadelerini kullandı.

"Onların istikameti, pusulası başkadır"

"Bu memlekette AK Parti iktidarlarının yapmış olduğu en büyük hizmetlerin başında gelen şey; vesayet odaklarını sona erdirmiş olmamızdır." diyen Kurtulmuş, "Eğer vesayet odakları tarihin çöplüğüne atılmış olmasaydı, bugün gerçekleştirilen hizmetlerin inanın ki çoğu gerçekleşmezdi. Ne TOGG otomobilini yapabilir ne Türkiye'nin insansız hava uçaklarını yapabilir ve şuradaki şehir hastanenizi kurabilir ne Avrasya'yı ne Marmaray'ı inşa edebilirdiniz. Onların istikameti, pusulası başkadır." şeklinde konuştu.

"Bu millet, Cumhuriyet Halk Fırkasını sittin (60) senedir iktidara getirmedi, bundan sonra da iktidara getirmeyecek"

CHP zihniyetinin yapılan tüm yeniliklere, hizmet alanlarına karşı çıktığına vurgu yapan Kurtulmuş, bu zihniyetin mandacı bir anlayışa sahip olduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, "Bu hafta sonu İstanbul'da TEKNOFEST'e 3 milyonun üstünde insan geldi ve ziyaret etti. Herkes büyük bir iftihar duyuyor ama tam da TEKNOFEST'in açılış gününde Bay Bay Kemal 'Biz iktidara geldiğimizde Yeşilköy Havalimanını Amerikalı bir firmaya vereceğiz.' dedi. Bu arkadaşlar maalesef bunu diyebilecek kadar gayri milli bir anlayış içerisinde. Yahu niye rahatsız oluyorsunuz? Şundan dolayı rahatsız oldukları ve bir rahatsızlığı dışarı vurdukları aşikardır. Bu memlekette Nuri Çilligir'in yaptığı sanayi yatırımlarına, milli teknoloji hamlelerine kim mâni oldu? Nuri Demirağ'ın yaptığına kim mâni oldu? Türkiye'nin 70'li yıllardaki atılımlarına kim mâni oldu? Devrim arabalarına kim mâni oldu? Bütün bunlara mâni olan bir geçmiş, yeniden gözlerinin önünde duruyor, yeniden ortaya çıkıyor. Amerikalı bir firmaya bunu vereceğiz demek tam manasıyla mandacı bir anlayışı ortaya koymak demektir. Bunlardan rahatsız olanlar, nasip olursa iktidara gelirsek Atatürk Havalimanı'nı Amerikalı firmaya vereceğiz diyorlar. Böylesine gayri milli bir anlayış olmaz, kabul edilemez. Onun için bu millet, Cumhuriyet Halk Fırkasını sittin (60) senedir iktidara getirmedi, bundan sonra da iktidara getirmeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

"Yine bildik ve tanıdık mandacı zihniyet"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "300 milyar dolar temiz para getireceğim" sözünü hatırlatan Kurtulmuş, bu sözü söyleyen Kılıçdaroğlu'nun da söylediği lafa öncelikle kendisinin dahi inanmadığına vurgu yaptı.

Şu anda Avrupa ekonomileri arasında, finans sektörü bakımından en zorda olan ülkelerin başında İngiltere geldiğini belirten Kurtulmuş, İngiltere'de değil 300 milyar, herhangi birisine kara kaşı, kara gözü için ise hiç kimsenin 3 milyarı bile vermeyeceğinin altını çizdi.

Kurtulmuş, "Diyelim ki 300 milyar doları verecekler, bunu niçin verecekler? Ağzından lafı kaçırdılar, 'Bunu vereceklermiş ama Türkiye'de demokrasiyi yerleştirin, Türkiye'de insan hak ve özgürlüklerini yapın, yatırım ortamını iyileştirin vesaire vesaire. Yani yine bildik ve tanıdık mandacı zihniyet. Avrupalı ödev verecek bizimkiler de bu ödevi yapacaklar. Yok öyle şey! Bu aziz millet gavurun verdiği ödevi asla kabul etmez, onun peşinden gitmez. Diyelim ki size 300 milyar doları verecek, ödevlerinizi yaptınız falan hadi bunları da geçtik. Neyin karşılığında verecek? Yani İngiltere'deki tefeciler, 'İndirin Tayyip Erdoğan'ı biz size 300 milyar doları verelim.' diyorlar. Dedikleri lafın karşılığı budur. Peki millet Tayyip Erdoğan'ın indirilmesine müsaade edecek mi? Hayır! Bunlar Allah'ın izniyle 14 Mayıs'ta sadece bir tanesine değil hepsine birden Bay Bay diyerek bu millet onları gönderecek." ifadelerini kullandı.

"14 Mayıs'ta millet bu yedi yamalı bohça koalisyonunu elinin tersiyle itecek"

21 yıllık iktidarları döneminde yaptıkları hizmetlerin tersten okumasını yapan Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Varsayalım ki bunlar, geçtiğimiz 21 yılda iktidarda olsalardı, bunlar bu memlekete TOGG arabasının yapılmasını sağlar, bunun önünü açarlar mıydı? Bunlar 21 yıldır iktidarda olsalardı Yüksekova'da havalimanı açarak bu ülkenin insanlarının Türkiye'nin her yerine en iyi şekilde ulaşmasını temin edenler miydi? Eğer bunlar 21 yıldır iktidarda olsalardı Şırnak'ta, Iğdır'da üniversiteler açarak memleketin çocuklarının kendi şehirlerinde okumasını sağlayabilirler miydi? Eğer bunlar iktidarda olsalardı IMF'ye bay bay diyerek IMF ile ilişkilerini kesebilirler miydi? Eğer bunlar iktidarda olsalardı bırakın şimdi yaptığımız gibi İHA filolarını yapabilmeyi, bir tane İHA'nın bile yapılmasını mümkün kılarlar mıydı? Eğer bunlar iktidarda olsalardı Türkiye'de TCG Anadolu gemisinin olmasını ve dünyada kendi kategorisindeki en önemli deniz araçlarından birisinin ortaya çıkmasına vesile olurlar mıydı? Eğer bunlar iktidarda olsalardı arkasında Amerika'sından Ortadoğu'daki falanca ülkeye, Avrupa'nın falanca istihbarat biriminden başka ülkelerden sağladıkları desteklerle ayakta duran bölücü örgüte, PKK'ya dur diyen ve onların bir şekilde diz çökmesine imkân tanırlar mıydı? Eğer bunlar iktidarda olsalardı 15 Temmuz gecesinde FETÖ'cüler darbeye kalkıştığı zaman sizin gibi meydanları doldurur ve onlara dur diyebilirler miydi? Eğer bunlar iktidarda olsaydı, 'Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın' diyerek Ayasofya'nın zincirleri kırılıp ibadete açılması mümkün olabilir miydi? Böyle bir şeye izin verirler miydi? İşte onun için bu milletin rüyaları, bu milletin hülyaları, bu milletin sevdalarıyla kavgalarının, mücadelelerinin arkasındaki temel şey budur; bunlar milletin düşündüklerini değil, kendilerine öğretilenleri esas alıp o istikamette yürürler. Biz bu seçim, Türkiye'nin bir istikamet tayini seçimi derken bunları kastediyoruz. Tam bağımsız Türkiye istikametinde yürüyecek miyiz, yürümeyecek miyiz? Türkiye etkin bir sistem içerisinde koşar adım ileriye doğru gidecek mi gitmeyecek mi? Bunlar ve benzerlerinin tamamının cevabı hayırdır.

Dolayısıyla bu milletin bu kazanımlarıyla asla örtüşmeyen, bu yedi yamalı bohça koalisyonunu elinin tersiyle itecek ve bunlara topyekûn, kuvvetli bir şekilde hayır diyerek 14 Mayıs'ta onları göndereceksiniz." (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir