• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Prigojin: Hâlihazırdaki durum Wagner'in sonunu getiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusundan gereken mühimmatın kendilerine verilmediğini belirtti.

Ukrayna askerleri ile Bahmut'ta yaşanan çatışmalar sonucu şehrin büyük bir kısmını kontrol altına aldıklarını kaydeden Prigojin, günde 80 bin mermiye ihtiyaçları olduğunu ancak kendilerinin sadece 4 bin mermi istediklerini belirtti.

Kendilerine artık mühimmat verilmediğini öne süren Prigojin, "Ukrayna ordusu Bahmut'a sürekli yeni asker gönderiyor. Hâlihazırdaki durum Wagner'in sonunu getiriyor. Wagner şirketinin varlığı kısa bir süre sonra son bulacak. Biz tarih olacağız." dedi.

Rusya Başsavcısına ve Soruşturma Komitesine mühimmat vermeyenler aleyhinde başvuruda bulunmasına az kaldığını belirten Prigojin, "Eğer mühimmat eksikliği giderilmezse o zaman organize bir şekilde, fare gibi korkarak değil, ya çıkacağız ya da ölmek için kalacağız. Büyük ihtimal birliklerin bir bölümünü çekeceğiz. Her şey yolunda diye Rus halkını kandırmaktan vazgeçmek zorundayız." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir