• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ruhsatsız Evlerini Yıktırmak İstemediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA -Alınan bilgiye göre, köy statüsündeyken 2004 yılında mahalle olan ve Yenimahalle Belediyesine bağlanan Fevziye Mahallesi`ndeki bazı yapılar, hazine arazisi üzerinde bulunduğu ve ruhsatı olmadığı gerekçesiyle belediye ekiplerince yıkıldı.
İlk yıkım öncesinde mahallelilerin tepkisi üzerine jandarma ekipleri ve ambulans çağrıldı. Mahallelilerden Nevzat Ocak, yıkım ekiplerine sinirlenerek, önce ahırını yakmak, daha sonra traktörle yıkmak istedi. Ahırın küçük bir bölümü yanarken, yangın köylülerce kısa sürede söndürüldü.


İkna edilen Ocak, daha sonra hayvanlarını ahırdan çıkardı ve belediye ekipleri yıkım işlemini gerçekleştirdi. Yıkım sırasında fenalık geçiren Ocak`ın eşi ve bazı yakınlarına olay yerindeki sağlık görevlileri müdahale etti.


Ocak, yaptığı açıklamada, "ahırı yapmadan önce belediyenin kedisine izin verdiğini, ancak daha sonra yıkım kararı aldığını" iddia etti.


Mustafa Kemal Atatürk`ün "Köylü milletin efendisidir" sözünü anımsatan Ocak, "Bu sözün arkasında durmuyorlar, nerede Atatürkçüler" dedi. Nevzat Ocak, yaklaşık 200 bin liralık borcun altına girdiğini, bu borcu nasıl ödeyeceğini bilmediğini söyledi. "Belediye zamanında ahırın yapımına izin vermeseydi bu kadar borcun altına girmeyeceğini" ifade eden Ocak, yıkım kararına tepki gösterdi.


Belediye ekipleri köylülerin tepkileri arasında yıkım işlemlerini tamamladı. Yıkım çalışmaları sırasında jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemleri aldı.

AA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir