• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
Torunları İçin 40 Derece Sıcakta Çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN -Torunlarına bakabilmek için 40 derece sıcaklık altında biçerdöverle biçilen tarladan arta kalan buğday başaklarını topluyor. Topladığı başakları yere serdiği bir bezin üstünde döveçle dövüp buğdayını çıkaran Sosın Gümüş, ilerlemiş yaşına bakmaksızın çalışıyor.

En büyüğünün daha on yaşına dahi girmediği üç torununa bakabilmek için buna katlandığını, Batman `da Çamlıca Mahallesi`nde oturduğunu söyleyen Sosın Nine "Üç tane torunum var. Oğlum vefat etti. Gelinim de çocuklarını terk etti. Torunlarıma bakmak ve ev kiramı çıkarmak için bugün bunu yapıyorum. Ne yapayım kimim kimsem yok bize yardım eden de yok onun için bu sıcağın altında burada buğday topluyorum." dedi.
Toplayabildiğim kadar toplayacağım 3-5 kiloda olsa iyidir diyen Sosın nine " Bununla torunlarıma ekmek yapacağım. Torunlarım olmasaydı bu zorluğa katlanır mıydım?" dedi.

Tarlalarında başak toplayan Sosın nineyi gören Kuyubaşı köyü sakinleri, 1930`lu yıllarda yaşadığımız bu durumun günümüz Türkiye`sin de yaşanması içler acısıdır, bu durumda olan vatandaşlara sahip çıkılması gerektiğini söylediler.
Muhyeddin Beyca - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir