• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Filistinli Doç. Dr. Khalid El-Awaisi: "Bizim mukaddesatlarımız işgal altında olduğu müddetçe bizler de işgal atındayız" 
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Sosyal Bilimler Üniversite'sinde İslami İlimler Fakültesinde öğretim görevlisi olarak yer alan Khalid El-Awaisi, Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın ve Filistin'in işgal durumda olması tüm Müslüman meselesi olduğunu belirterek, sonunda Allah'ın izniyle Mescid-i Aksa'nın tekrar fethedileceğini ve ebediyen Müslümanların olacağına dikkat çekti. 

"Kudüs, kalbinde zerre iman olan bütün insanların meselesidir" 

Doç. Dr. Khalid El-Awaisi

Hazreti Âdem Aleyhisselam'dan bugüne kadar en önemli iki tevhid merkezlerinden birinin Mescid-i Aksa olduğunu belirten El-Awaisi, "Kudüs, Filistin ve Beytülmakdis meselesi sadece Filistinlilerin bir meselesi olmayıp bütün Müslümanların hatta kalbinde zerre iman olan bütün insanların meselesi durumundadır. Müslümanlar için özellikle ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmamız gerekiyor. Hazreti Âdem Aleyhisselam'dan bugüne kadar en önemli iki tevhid merkezlerinden biri Kâbe ve Mescid-i Aksa'dır. Bütün Müslümanlar Hazreti Muhammed Aleyhisselam 3 yeri ziyaret ve namaz kılmayı tavsiye etmiş ki bunlardan biri de Mescid-i Aksa'dır. Bugün Kâbe'yi Müslümanlar ziyaret edebilir ancak 2 buçuk milyar Müslümanın Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü ve Filistin'i ziyaret etmeleri çok zordur. Çünkü Mescid-i Aksa şu an işgal altındadır. Mescid-i Aksa işgal altındayken aslında bütün ümmet işgal altındadır. Bizim mukaddesatlarımız işgal altında olduğu müddetçe bizlerde işgal atındayız." şeklinde konuştu. 

Uzun yıllardır Beytülmakdis'in siyonistler tarafından işgal altında olduğunu ifade eden El-Awaisi, "Maalesef 1967 tarihinden beri Mescid-i Aksa zulüm altındadır. O tarihten beri her gün Yahudi askerleri Mescid-i Aksa'ya zorbalıkla girmeye kalkışıyorlar. Amaçları sadece Mescid-i Aksa'ya girmekten ziyade o kutsal yerde bir Yahudi tapınak inşa etmeleri en büyük amaçlarından biridir. Bu işgalleri biz Müslümanlar olarak hemen bitirmeliyiz." ifadelerini aktardı. 

"Son hilafetin durağı Beytülmakdis'de olacak" 

Peygamber Aleyhisselam'ın Hadis-i Şeriflerinde de mevcut olduğu üzere Beytülmakdis'in bir gün Müslümanların başkenti olacağına vurgu yapan El-Awaisi, "Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın buyurmasıyla son hilafetin durağı Beytülmakdis'de olacağını belirterek, orada bütün Müslümanların gelecek başkenti olacak. Bütün dünya İslam bayrağının altında yönetilecek. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın bu konuda çok hadisleri mevcuttur. Dolayısıyla bizler inanıyoruz ki Mescid-i Aksa tekrar fethedilecek, ebediyen Müslümanların olacak. Ancak şu soru akıllarda olmalıdır, biz bu fethin içinde yer alacak mıyız yoksa kenarda mı duracağız? "şeklinde belirtti. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir