• DOLAR 32.197
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2512.027
  • ...
Anayasa milletin değerlerini esas almalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS -Türkiye Bem Bir Sen ve Türkiye Yol İş sendikaları, ortaklaşa Değirmen Dere'de iftar yemeği verdi.


İftar yemeğine Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bem Bir Sen Genel Başkan yardımcısı Medeni Sevinç, Türkiye Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, vali yardımcıları, kurum amirleri, şube başkanları, sendika ÜYELERİ, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı.


Akan kan Müslüman kanıdır
İftar yemeğinin ardında açıklamada bulunan Bem Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, dünyanın dört bir yanında Müslüman kanının oluk oluk aktığını belirterek, "Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden azat olan mübarek Ramazan ayının içerisindeyiz. Bu mübarek ayda Mısır başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında Müslüman kardeşlerimizin kanları oluk oluk akmaktadır" dedi.


Mısır'da halkın iradesine yapılan darbeyi ve orada yapılan katliamları kınayan Sevinç, "Onurlu mücadelesinde şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Orada emperyalistler tarafında oynana oyunların aynısını yıllardır bizim ülkemizde oynandı. Nasıl ki, o emperyalist güçler ve yandaşları burada başaramadılarsa inanıyoruz ki, bu vampirler Mısır'da da başaramayacaklardır" diye konuştu.


Sendikacılığın; hak arama, hakkı üstün tutma, iyilik ve doğruluğun yanında yer alma hareketi olduğunu vurgulayan sevinç, sözlerine şöyle sürdürdü: "Bizim en büyük gayemiz başta milletimizin değerlerine hizmet etmektir. Sonrasında ise asıl görevimiz olan kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini elde etmektir. Bu bağlam inşallah yarından itibaren 15 Ağustos'a kadar kamu çalışanlarının toplu görüşmeleri başlamıştır. Bu vesile ile inşallah hayırlı neticeler alırız. Diğer bir tarafta da bizim sosyal sorumluluklarımız vardır. Biz bu milletin değerlerini asıl esas değer kabul ederek mücadelenin içine girmişiz. Biz bölen değil ayrıştıran değil, bütünleştiren ve birleştiren bir yapıyla kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini aramaktayız. Unutulmasın ki, Anadolu halkı, milletin değerlerine dayalı bir anayasa istemektedir."


En iyi sözleşme masa başında biten sözleşmedir
Kendilerini iftar yemeğine davet eden işçi ve memur sendikasına teşekkür eden Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, en iyi sözleşmenin masa başında biten sözleşme olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Düşük ücretli işçilerin maaşlarına en az 400 ile 500 TL arasında zam geldi. Bizim iş kolumuza bakarsak bin 400 TL maaş alan bir işçi bundan sonra bin 900 TL maaş alacak. Ancak kamuoyunda Türk-İş neden sokağa çıkmadı deniliyor, en güzel sözleşme masa başında biten toplu iş sözleşmesidir. Sokağa çıkarak neticeye gidemediğin an zor durumda kalırsın. O nedenle biz bunu masa başında bağladığımızdan dolayı çok mutluyuz" dedi.


Aynı gemide ortak hedefe giden bir aileyiz
Aynı geminin yolcuları olduğunu belirten Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise, "Bitlis olarak biz ortak bir hedefe, ortak bir limana ve aynı gemide bu hedefe varmak isteyen bir aileyiz. Modern toplumumuzun ön gördüğü medeni iş görü içerisinde şehrimizin ve bölgemizin kalkınması için, insanlarımızın hayat standartlarını geliştirmeye çalışacağız. Daha önceki dönemlerde olan mağduriyetlerin bir daha yaşanmaması için birlikte hareket etmeliyiz" ifadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir