• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Heniye`den Erdoğan`a Mektup
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Enformasyon Merkezinin haberine göre, Filistin Başbakanı Heniyye, Türkiye`yi ziyaret etmekte olan Filistin hükümeti heyeti aracılığıyla Erdoğan`a bir mektup gönderdi.

 

Heniyye, Erdoğan`a gönderdiği mektupta "Gazze`nin yeniden imarının ve ablukanın kalkmasının ribat topraklarındaki insanlar için ne derece önemli olduğunun farkındasınız. Abluka ve Kudüs konularını uygun mahfillerde gündeme getirmenizi dileyerek tabloyu önünüze koymak istedim" dedi.

 

Filistin Başbakanı mektubunda AK Parti`nin seçim başarısını da kutlayarak mektubunda "Seçimleri kazanmanız ve halkınızın Adalet ve Kalkınma Partisi`ne duyduğu güven bizi sevindirdi. Başarınızı Gazze`ye hediye etmenizden onur duyduk. Bu vesileyle şunu ifade edebiliriz ki, genelde Filistin davası ve özelde Kudüs kenti zor bir dönemden geçerken Türkiye`den yeni bir ümit doğdu" ifadelerine yer verdi.

 

Hükümetinin ve Hamas Hareketi`nin uzlaşı anlaşmasını Filistin tarafının elini güçlendirmek için imzaladığına işaret eden Heniyye, siyasi şantaj ve Gazze ablukasının sürmesi amacıyla dış güçlerin müdahalesinin, uzlaşının uygulanmasını engellediğini belirtti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir