• DOLAR 32.223
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2472.132
  • ...
Malatya’da konteynerler hak sahiplerine teslim edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat depremlerinin ardından bölgede yürütülen çalışmalar kapsamında Malatya’da kurulan yedi konteyner kentte yaşam başladı.

Başakşehir Belediyesi’nin Rönesans Holding ile birlikte hayata geçirdiği konteyner kentler için teslim töreni düzenlendi. Depremzedelerin geçici barınma ihtiyacını karşılayacak bin 842 konteyner, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya İl Protokolü Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Törende; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu birer konuşma yaptı.

Teslim töreninin yapıldığı Kayakavak 6 Nolu Konteyner Kent’te afetzedelere hitap eden Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 6 Şubat depremlerinin fani dünyanın çok ağır bir sınavı olarak kendilerini sarstığını belirtti.

“Bunu yaşamadan anlamak ve yaşamayana anlatmak mümkün değil”

Yaşanan felaketin yaşamadan anlamanın ve yaşamayana anlatmanın mümkün olmadığını kaydeden Bakan Ersoy, “Ancak bu milletin sabırlar, sebatla, dirayetle bir olup kenetlemekle nelerin altından kalktığını, nasıl zor sınavların üstesinden geldiğini tarih defalarca yazmıştır. Bu sizin en güzel hasletinizdir. Hamdolsun ilk günden başlayarak çadır ve konteyner kentlerde, yurtlarımızda ve otellerimizde vatandaşlarımızı ağırladık ve bu alanda büyük mağduriyet yaşanmasının önüne geçtik. Bugün geldiğimiz noktada ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın muazzam gayretleriyle kalıcı konut inşaatlarına başladık. Belli bölgelerde köy evlerimizin yapımını tamamladık ve sahiplerine teslim ediyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük konut seferberliğinin temelleri bir bir atılırken konteyner kentlerimizi de kurmaya devam edeceğiz. Bütün gayretlerimiz tek bir vatandaşımızın dahi mağdur olmaması içindir.” İfadelerini kullandı.

“Türkiye’yi daha güvenli bir geleceğe hep beraber taşıyacağız”

Ersoy, “Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız gerek bakan arkadaşlarımız sürekli 11 ilimize gidip geliyoruz. Bütün süreçlerin takipçisiyiz ve bugünlerinde ötesinden hep beraber üstesinden geleceğiz ve İnşallah bir yıl sonra şehirlerimizi yeniden inşa etmiş olarak kalıcı konutlarımızı hak sahiplerine teslim ederken de hep beraber burada olacağız. Bir daha böyle acılar yaşamamak adına kentsel dönüşüm projelerini yine milletimizle el ele hayata geçiriyoruz. Bunda kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye’yi daha güvenli bir geleceğe hep beraber taşıyacağız.” Dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir