• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
24 Nisan'da tarihte bugün neler oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1512: Yavuz Sultan Selim tahta çıktı. Babası İkinci Bayezid’i tahttan indiren Yavuz Sultan Selim, doğuya düzenlediği iki seferle hilafetin merkezini İstanbul’a taşımıştır. Yavuz, farklı kişilik ve işleriyle en çok tartışılan ve en çok adından söz ettiren padişahların başında gelmektedir.

 

1830: Osmanlı Hükümeti, Yunan devletinin kurulması hususunda hazırlanan protokolü imzalayıp, Yunan devletinin varlığını resmen kabul etti.

 

1877: Rusya, Eflak ve Boğdan'a girerek Osmanlılara savaş açtı, böylece 93 Harbi olarak anılan Osmanlı-Rus savaşı başlamış oldu.

 

1969: Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam Savaşı'nda ölen askerlerin sayısını 33,641 olarak açıkladı.

 

1980: İran'da rehin tutulan 52 ABD'liyi kurtarmak için girişilen kurtarma operasyonu, rehineler kurtarılamadan sekiz ABD askerinin ölümüyle sonuçlandı.

 

1983: Milli Güvenlik Konseyi'nin siyasi partilerin faaliyetlerini yasaklayan kararı kaldırıldı.

 

2000: Koalisyon ortakları, 9 saatlik zirvenin ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanı adayı olmasında uzlaştıklarını kamuoyuna açıkladılar.

 

2004: BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Kıbrıs'ta çözüm için hazırladığı plana ilişkin referandum yapıldı. Kıbrıs Türkleri tarafından kabul edilen, ancak Kıbrıs Rumları tarafından reddedilen plan, her iki toplum tarafından kabul edilmediği için reddedilmiş oldu.

 

2004: Bilgi Edinme Hakkı Kanunu yürürlüğe girdi. Buna göre yasalarla veya mahkeme yoluyla gizlilik kararı bulunmayan tüm konularda vatandaşa bilgi verme zorunluluğu getirilmiş oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir