• DOLAR 32.271
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2470.435
  • ...
HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığından bayramlaşma programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen programa partililer, üye ve gönüllüler ile STK temsilcileri ve halk katıldı.  

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, Ramazan ayı ve bayramların Müslümanlar açısından önemine dikkat çekerek, yaşanan deprem ve sel felaketleri nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini dile getirdi. 

"Rabbimiz bir daha böyle acı felaketleri milletimize yaşatmasın" 

Altunkaynak, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Mübarek Ramazan ayından sonra bizleri İslam’ın önemli şiarlarından olan bir Ramazan Bayramında tekrar bir araya getiren Allah’a şükürler olsun. Yakın bir zamanda maalesef ülke olarak iki büyük felaketi yaşadık. Depremde 50 bini aşkın insanımızı kaybettik. On binlerce insanımız yaralı ve yüz binlercesi evinden barkında olmuş. Ardından büyük sel felaketleri ile can ve mal kayıpları yaşandı. Rabbimiz bir daha böyle felaketleri milletimize yaşatmasın." dedi.  

 “Zalim ve müstekbirler güçlerini dağınıklığımızdan almaktadırlar” 

Bu yıl da her zaman olduğu gibi Mescid-i Aksa'da saldırıların olduğunu ifade eden Altunkaynak, “Yine Ramazan ayının ortalarında emperyalist siyonist israil rejimi yüzlerce Müslüman kardeşimize Mescid-i Aksa içerisinde saldırarak yaralanmalarına sebep olmuştur . Tabi bunun nedeni Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemeleridir. Zalimler ve müstekbirler güçlerini bizim dağınıklığımızdan almaktadır. Ne zaman ki İslam alemi birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeyi becerirse, bu zalimler bu cesareti hiçbir yerde gösteremeyeceklerdir." ifadelerini kullandı. 

“Bayramlar birlik ve beraberliğin sembolleridir” 
Altunkaynak, "Bayramlar umuttur, özlemdir, yarınlara niyettir. Allah'ın izniyle her zorluğun ardından bir kolaylık vardır. Bu vesileyle başta İslam alemi olmak üzere , ülkemiz, coğrafyamız ve tüm alemi İslam'ın mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyoruz. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Sıkıntı içerisinde yaşayan  insanımıza en yakın zamanda kolaylıklar bahşetmesini Yüce Allah'tan temenni ediyoruz. Hepinizin Bayramı hayırlı ve mübarek olsun." dedi. 

Konuşmanın ardından konuklara tatlı ve şeker ikramı yapıldı. Daha sonra  musafaha yapılarak bayramlaşma gerçekleştirildi. (İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir