• DOLAR 32.314
  • EURO 34.693
  • ALTIN 2412.854
  • ...
Batman milletvekili adayı Ramanlı: Batman'ın sorunları Meclis'e gidince biz çözeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramanlı, kentin birçok sorunun olduğunu ve bu sorunları Meclis'e gittiklerinde çözmek için güçlü bir irade sergileyeceklerini söyledi.

Her şeyden önce Batman'ın sahiplenmeye, sahiplenilmeye ve bir lobiye ihtiyaç duyduğunu belirten Ramanlı, bunun için de gerekli altyapı çalışmalarına başlayacaklarının altını çizdi.

Ramanlı, "Türkiye'nin diğer şehirlerin kalkınmışlığını, gelişmişliğini, kentleşme serüvenini karşılaştırdığımızda Batman'ın mevcut durumu hak etmediğini görüyoruz. Her şeyden önce Batman'ın sahiplenmeye, sahiplenilmeye ve bir lobiye ihtiyacı vardır. Bugün biz AK Parti listesindeki adaylar olarak bu sinerjiyi yakaladığımızı düşünüyoruz. Başta Ferhat Bey olmak üzere AK Parti listelerinden aday olmuş arkadaşlarımın tamamının Batman'ı sahiplenici bir rol üstleneceğinden hiçbir şüphem yoktur. İnşallah bu kadro, Batman'a yönelik çok farklı hizmetleri mümkün kılacaktır. " dedi.

"Batman'a bir Tıp Fakültesi kazandırmamız gerekiyor"

Meclise gittiklerinde Batman için önceliklerinden birinin Tıp Fakültesi olduğunu belirten Ramanlı, 10 yıllardır bitirilmeyen Batman-Diyarbakır kara yolunun bitirilmesi için gerekli iradeyi göstereceklerini söyledi.

Ramanlı, "Batman'da bir Tıp Fakültesine ihtiyaç var mı? Evet var. Bunu yapmak gerekiyor mu? Evet gerekiyor. İnşallah seçildikten sonra birinci başlıklarımızdan biri bu olacak. Batman'a bir Tıp Fakültesi kazandırmamız gerekiyor. İkincisi, gençlerimizin artık ilkokul çağına kadar karşılaşmak zorunda kaldığı bir uyuşturucu belası var. Bununla etkin bir şekilde mücadele edilmesinin takipçisi olmalıyız ve biz takipçisi olacağız. Batman'ın ulaşım sorunu var mı? Var. Şehir girişlerinde özellikle Diyarbakır'dan giriş ve Siirt'e doğru gidişte hatta Mardin'e doğru gidişte bölünmüş yollardan mahrum bir şehrin artık bu görüntüden kurtulması gerekiyor. 10 yıllardır bitirilememiş bir Diyarbakır-Batman kara yolundan bahsediyoruz. Yazıktır günahtır. Buna bir neşter vurulması gerekiyor. Biz bunun takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

"Çitçimizin ve hayvancılıkla uğraşan köylümüzün kalkındırılması gerekiyor"

Çitçi ve hayvan besicilerine yönelik çok önemli çalışmalar başlatılması için çaba göstereceklerini belirten Ramanlı, "Batman'ın güzide verimli tarım arazileri var. Hayvancılığa uygun alanları var. Bunların değerlendirilmesi gerekiyor. Çitçimizin ve hayvancılıkla uğraşan köylümüzün kalkındırılması gerekiyor. Bütün bu hizmetin Batman'a kazandırılması ve katma değer sağlanması gerekiyor. Dar gelirliler için TOKİ imkânlarının seferber edilmesi gerekiyor. Batman'da birkaç etapta TOKİ yapıldı ama bunların yetersiz olduğunu sizler de biliyorsunuz ben de biliyorum, yetkililer de biliyor. Özellikle kira artışlarından kaynaklı sorunların azaltılması ve insanların başını koyacağı bir eve sahip olabilmesi için yeteri miktarda ve azami düzeyde konutların yapılmasının takipçisi olmak istiyoruz." dedi.

"Sorunlarımız çok ve bunların çözümü için bir irade olması gerekiyor."

Ramanlı son olarak Mardin ve Batman arasındaki yolun da kısaltılması için çalışmalar başlatacaklarını ifade ederek, "Mardin, Savur ve Batman hattında bir kara yolunun projelendirilmesi gerekiyor. Batman Üniversitesi yönünden bir köprü vasıtasıyla Savur'a, Savur'dan da Mardin'e geçişin mümkün kılınması gerekiyor. Bu şekilde Mardin-Batman arasındaki mesafenin kısaltılması, Batman'ın da ekonomik olarak daha büyük bir cazibe merkezi olmasını mümkün kılacaktır." diye konuştu (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir