• DOLAR 32.698
  • EURO 35.425
  • ALTIN 2493.605
  • ...
Dede mesleği Ramazan davulculuğunu 19 yıldır sürdürüyor 
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde Ramazan ayının geleneklerinden olan Ramazan davulculuğunu başkan 19 yıldır tokmak sesiyle Müslümanları sahur vakitlerine uyandırmaya devam ediyor. 

Vatandaşları bir yanda sahura kaldırırken bir yandan da davul sesleri eşliğinde maniler söylüyorlar. 

Osmanlı'dan beri gelenek halinde olan Ramazan davulculuk mesleği devam ettirdiğini belirten Sayan, "Ramazan davulculuğu dedemlerden kalma meslektir. Ramazan davulculuk mesleği Osmanlı'dan kalma bir gelenek olup bizler de elimizden geldiğince sürdürmeye devam ediyoruz. Ancak Ramazan davulcusu mesleği git gide azalmaktadır. Elhamdülillah hem insanları sahura kaldırıyoruz hem de kendimizi geçindiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Allah'a çok şükür memnunum mesleğimden"

Uzun yıllardır mesleği icra ettiğini ve insanların hayır duasını kazandıklarını aktaran Sayan, "Mardin'de 19 yıldır Ramazan davulculuğu yapıyorum. Allah'a çok şükür memnunum mesleğimden. Bazı insanlar bizleri görünce bahşiş veriyor bazıları da vermiyor. Yeter ki dürüst olalım yeterdir bize. Bu mesleğin iyi yanları da milleti kaldırıp sahur bereketine vesile kılmaktır. Bazı insanlar da bizlere dua ediyorlar. Gönüllerini hoş ediyoruz." şeklinde ifade etti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir