• DOLAR 32.255
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2454.749
  • ...
SON DAKİKA
İslam'a hakaret eden ADD Genel Başkanı Bozkurt hakkında suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katıldığı bir televizyon programında İslam Dini için Sarfettiği "Uydurulmuş Din" ifadesine ilişkin Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüsnü Bozkurt'a tepki gösteren Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada Gül, ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt'un İslam Dini için sarfettiği "Uydurulmuş Din" ifadesine ilişkin bugün avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Gül, "Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, katıldığı bir canlı yayın programında İslam dini için haddini aşarak 'Uydurulmuş din' ifadesini kullandı. İslam dini için sürekli ağır ifadeler kullanan İslam düşmanı Hüsnü Bozkurt adlı müptezele, moderatörden ve stüdyodaki konuklardan herhangi bir tepki gelmemesi daha vahim bir durumdur. Mil-Diyanet Sen olarak, CNN Türk kanalını, İslam dini için kullanılan ağır ifadeler karşısında sessiz kaldığı için aziz milletimizden özür dilemeye davet ediyoruz." dedi.

"Atatürk'ü Koruma Kanunu"na sığınarak sürekli Aziz İslam'a dil uzatılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Gül, "Söz konusu dernek; 5816 sayılı 'Atatürk'ü Koruma Kanununa' sığınarak, sürekli aziz milletimizin dini değerlerine saldırmaya devam etmekte, Atatürk ve Laiklik üzerinden inanan insanlar üzerinde baskı kurmakta ve 5816'ya sığınarak Diyanet İşleri Başkanlığına balans ayarı vermeye çalışmaktadır. İslam dinine 'Uydurulmuş Din' ifadesini kullanan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt adlı müptezel hakkında, Mil-Diyanet Sen Genel Merkezi olarak suç duyurusunda bulunduk." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 





Bu haberler de ilginizi çekebilir