• DOLAR 32.468
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2436.26
  • ...
CHP`li Batum: Demokratik Açılıma Karşıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir milletvekili Süheyl Batum, CHP olarak demokratikleşme konusunda hemfikir olduklarını ancak mevcut demokratik açılım projesine karşı olduklarını söyledi. "Biz demokratikleşmenin nasıl yapılacağını biliyoruz." diyen Batum, "Ama Türkiye’yi etnik açıdan açıklıkla bölecek, parçalayacak, farklı etnik kimliklere bölecek bir özerklik projesine kesinlikle karşıyız." dedi.

Batum, AK Parti`nin aldığı yüzde 50 oyu değerlendirirken, "Doğru halk yüzde 50 AK Parti`ye oy verdi. Olabilir. Alman halkı da Hitlere 1933’ ler de oy vermişti. Hem de yüzde 44 oranında oy verdi." ifadelerini kullandı.
Batum, Eskişehir`de milletvekili Kazım Kurt ve partisinin il başkanı Erman Gölet ile birlikte düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP olarak her dört kişiden birinin oyunu aldıklarını hatırlatan Batum, Türkiye` de AK Parti iktidarına ise öyle ya da böyle destek veren bir yüzde 50`nin olduğunu belirterek, "Kesinlikle kabul etmeyen bir de yüzde 50 var. Dolayısıyla CHP olarak kesinlikle olayları AK Parti iktidarı gibi arkasından giden uygulayıcısı olmaktan başka işi olmayan bir parti değiliz. Bunu göreceksiniz. Meclis açıldığında göreceksiniz. Biz olayların farkındayız." dedi.

"Türkiye`yi ne böldüreceğiz, ne askerimiz şehit ettirip arkasından da suçu onlara ve millete atan bir zihniyeti başıboş bırakacağız? " ifadesini kullanan Batum, şöyle dedi: "Bundan dolayı herkesin içi rahat olsun. Ne yaptığımızı bilsinler? Neden yemin edip etmediğimizi iyi bilsinler? Neden bugüne kadar Habur açılımına karşı çıktığımızı (sözüm ona içi boş, bomboş demokratik açılıma ) ne açıdan karşı çıktığımızı bilsinler? Biz demokratikleşmeye hemfikiriz. O yüzden Anayasa yapmış tek partiyiz. Biz demokratikleşmenin nasıl yapılacağını biliyoruz. Ama demokratikleşme görüntüsü altında birilerinin bize empoze etmeye çalıştığı, kendi çıkarları nedeniyle planlara (evet) diyerek Türkiye` yi etnik açıdan bölecek, parçalayacak projelere karşıyız. Farklı etnik kimliklere bölecek bir özerklik projesini de kesinlikle karşıyız."

CHP’nin bu zamana kadar söylediği hiç bir şeyin yanlış ve boş çıkmadığını iddia eden Batum, "Doğru halk yüzde 50 AK Parti`ye oy verdi. Olabilir. Alman halkı da Hitlere 1933’ ler de oy vermişti. Hem de yüzde 44 oranında oy verdi. Hiç bir zaman oy verenlerin haklılığını, vermeyenlerinde haksızlığını göstermez oyun fazlalığı veya azlığı. Önemli olan bu tarihsel olaylar, nasıl doğruluyor mu, doğrulamıyor mu? Onu gösterir. Terör olayı burada duruyor. Neden bir plan yok? Yeni Anayasa burada duruyor, neden bugüne kadar bir madde dile getirmediler. Şunu ( şöyle yapacağız, bunu böyle yapacağız. Kardeşliği böyle sağlayacağız, kardeşliği böyle getireceğiz topluma diyorlar. Bunlar böyle olmaz." ifadesini kullandı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir