• DOLAR 32.381
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2407.642
  • ...
Kayseri'den Mescid-i Aksa'ya destek çağrısı: İslam dünyasını Mescid-i Aksa için harekete geçmeye davet ediyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgalcilerin, her yıl olduğu gibi 2023 Ramazan ayında da Filistinli Müslümanlara ve kutsal mekanlara yaşatmış olduğu zulmü kınamak adına, Peygamber Sevdalıları Kayseri il temsilciliği Dünya Kudüs Gününe denk gelen Ramazan ayının son Cuma gününde, Cuma namazı çıkışında Bürüngüz Camii önünde basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen basın açıklamasına HÜDA-PAR Kayseri il başkanlığı ve Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları tarafından da destekte bulunuldu.

Basın açıklaması, Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkan yardımcısı Mehmet Karakaş tarafından okundu.

Kudüs'ün üç semavi dinin kutsal mekanlarını bünyesinde barındırdığını dile getiren Karakaş," Hz Ömer döneminde barış yoluyla kan dökülmeden fethedilen Kudüs,  Müslümanların idaresine kaldığı müddetçe selamet yurdu olmuş. Haçlı Seferleri sırasında bir müddet zulme uğrayan bu mübarek beldeler Selahattin Eyyubi’nin fethi ile yeniden esenlik yurdu haline gelmiştir. 400 yıl süren Osmanlı idaresi sırasında baştanbaşa imar edilerek mamur hale getirilen Kudüs ve Filistin Toprakları esenlik yurdu olmaya devam etmiş. Birinci Dünya Savaşından sonra Yahudilerin Filistin’e yerleşmeye başlaması ve ardından 1948’de kurulan işgal devleti İsrail döneminde ne yazık ki Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin Toprakları Müslümanların zorla topraklarından çıkarıldığı, Müslümanların kutsal mekanlarına  saldırı ve hareketlerin yapıldığı çatışma alanı haline getirilmiştir." dedi.

Filistin topraklarında yapılan insanlık dışı saldırı ve zulümleri şiddetle kınadıklarını bildiren Karakaş," Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz ve diyoruz ki yıllardır devam eden insanlık dışı saldırıların sona erdirilmesi için, başta Türkiye Cumhuriyeti idarecileri ve İslam dünyası derhal harekete geçmeli. Alınacak ekonomik, siyasi ve askeri tedbirlerle, İsrail durdurulmalıdır. Bu konuda yapılacak her çabayı sonuna kadar destek vereceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Basın açıklamasını takip eden gıyabi cenaze namazının ardından yapılan dua ile etkinlik sonlandırıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir