• DOLAR 32.541
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2432.626
  • ...
HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanı Altunkaynak: Kudüs ve Aksa'nın kurtuluşu için vahdeti tesis etmeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her Ramazan Aksa'daki Müslümanlara saldırıları adet haline getiren işgalci siyonistler bu yıl da aynı tavrını sürdürdü.  

 Yapılan tepkiler gelmeye devam ediyor. Dünya Kudüs Günü vesilesiyle tepkilerini ortaya koyan Müslümanlar işgalci siyonistlere karşı birlik çağrıları yapıyor. 

 Bu münasebetle; Başkan odasının arka fonuna Aksa'nın görselini koyan HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanı İsa Altunkaynak İLKHA muhabirine Dünya Kudüs Günü, Müslümanların siyonist işgalcilere karşı tavrı, Filistinlilere destek ve Aksa'nın Müslümanları için önemi konularında açıklamalarda bulundu. 

 "Mescid-i Aksa'nın sadece bir toprak parçası bir mülkiyet hakkı olarak algılanmaması gerekiyor" 

Kudüs ve Aksa'nın Müslümanlar için taşıdığı öneme dikkat çeken Altunkaynak, "Öncelikle Dünya Kudüs Günü'nün hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz ve öncelikle şunu belirtmek gerekiyor ki, Mescidi Aksa ve Kudüs Müslümanların ilk kıblesi ve akidevi bir meselesidir. Mescid-i Aksa'nın sadece bir toprak parçası bir mülkiyet olarak algılanmaması gerekiyor. Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle etrafı mübarek kılınmış mübarek bir beldedir. Dolayısıyla tarih boyunca birçok Peygamber'in ayak izine şahitlik etmiş önemli bir harem-i şerifimizdir. İki haremi şeriften sonra üçüncü harem olarak Kudüs anılmaktadır. Bu nedenle Kudüs Müslümanlar açısından önemli bir yere sahiptir." dedi.

"İşgalci siyonistler Özellikle mübarek Ramazan ayında, Mescidi Aksa'ya yaptığı baskınlarla birçok genci kadın çocuk demeden katletmektedir"

 İşgalci siyonist rejime haddini bildirme vaktinin geldiğini hatırlatan Altunkaynak, "İşgalci siyonistler geçmişten günümüze kadar çeşitli kumpaslarla Müslümanların canlarına ve mallarına kastetmeye devam etmektedir. Özellikle mübarek Ramazan ayında, Mescidi Aksa'ya yaptığı baskınlarla birçok genci kadın çocuk demeden katletmektedir. Ve en yakın bir zamanda yine ses bombalarıyla plastik mermilerle 400'e yakın Müslüman'ın yaralanmasına sebep olmuştur. İşgalci siyonistler aslında güçlü olduğundan değil Müslümanların dağınıklığından bu gücü almaktadır. Ne zaman ki Müslümanlar birlik beraberlik içerisinde bir araya gelip bu terör çetesine askeri, siyasal ve ekonomik yönden haddini bildirme yoluna giderlerse, o zaman dünya rahat bir nefes alacaktır demektir." diye konuştu.  

  "Bugün Filistinli Müslümanlar ümmetin izzet ve onurunu muhafaza etmektedirler"

HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanı İsa Altunkaynak

Artık Müslümanların fiili bir tavır ortaya koyması gerektiğini ifade eden Altunkaynak, "Filistin'deki direniş, işglalci siyonist rejimin Nil Nehri'nden Fırat Nehri'ne kadar olan kısmı kaplayan projesinin önüne çekilmiş en büyük settir. Dolayısıyla Dünya Kudüs Günü'nde slogandan öte fiili olarak harekete geçmenin gerektiğine inanıyoruz. Geçmişten günümüze kadar mübarek Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için mücadele eden tüm Müslümanlara, tüm direniş hareketlerine ve gelecekte bu minvalde mücadele edecek olan tüm Müslümanlara şimdiden selam olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.  

 "HÜDA PAR olarak Kudüs ve Aksa için yapılan tüm etkinliklerin içerisinde yer alıyoruz" 

Başkanlık odasında makamın arka fonu olarak Aksa'nın görselini koymalarının sebebini anlatan Altunkaynak, "Başkanlık odamızda bu fonu oluşturmamızın ana temellerinden bir tanesi şudur; Başta da belirttiğimiz gibi Kudüs'ün sadece bir toprak parçası olmadığını, Müslümanlar için evrensel bir anlayış kazandırma ve bir bilinç oluşturma açısından bu fonu oluşturduk. Müslümanların dediği ve beraberlik içerisinde hareket etmeleri gerektiğini vurgulamak için bu fonu oluşturduk ve geçmişten günümüze ilçemizde olsun ilçe dışında olan bütün etkinliklere hepsine katılım sağladık. Birçoğunu da kendimiz tertipledik ve bütün sivil toplum kuruluşlarının da davet ettik ve sağ olsunlar davet ettiğiniz bütün STK'larla bu davetimize icabet etmektedirler ve yine ne zaman ki Aksa'ya yapılacak olan bir saldırı olursa yine de her zaman için katkı sunmaya canımızla malımızla sahalarda olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Askeri, siyasi ve ekonomik yönden mutlaka işgalci siyonist rejime bir yaptırım uygulanması gerektiğine inanıyoruz"

İşgalci siyonistlerin anladığı tek dilin günümüz şartlarında ekonomik yaptırım olduğunu belirten Altunkaynak, "Onlara ekonomik yönden büyük katkı sunan mesela coca cola ve diğer materyalleri sofralarımızda evimizde bulundurursak biz kendi kendimizle çelişiyoruz demektir. Dolayısıyla öncelikle onların anladığı dilde ekonomik olarak onları en alt seviyede çökertmek amacıyla harekete geçmenin zamanı gelmiştir artık. Diyoruz özellikle devletlerin buna el atması lazım. Tabii ki halkın tepkisi de önemlidir, fakat özellikle devletlerin İslam ülkelerinin harekete geçmesi lazım. Askeri, siyasi ve ekonomik yönden mutlaka işgalci siyonist rejime bir yaptırım uygulanması gerektiğine inanıyoruz. Aksi takdirde halkın yaptığı sadece sözde kalır bunun da onları caydırıcı bir duruma getirmeyeceği kesindir. Tekrar bu vesileyle tüm dünya Müslümanlarının Dünya Kudüs Gününü tebrik ediyor, dünya Müslümanlarının özellikle Kudüs'ün işgalden kurtarması için gereken adımları atmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir