• DOLAR 32.294
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2407.567
  • ...
Destici geri adım atmıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile ilgili sözlerine dair Destici, "Erkan Baş çok muhatap olacağım birisi değil. 80 öncesine gittiğimizde sol taraftaki vatandaşlarımızın hepsinin ortak bir özelliği vardı, hepsi vatan millet amacını taşıyordu. İsmi geçen şahsiyet PKK ile beraber. Solculuk devletin değerlerine sahip çıkmak diye biliyoruz ama şimdi baktığınızda ismi geçen şahsiyetin PKK ile tamamen iç içe olduğunu görüyoruz. Ben Tito zihniyetinin uzantısı demek istiyorum. Boşnaklara, Müslümanlara anormal zulümler etti Tito, ki Tito'nun ölümünden sonra Boşnaklar özgürlüğüne kavuştu. Aynı şey Hırvatlar, Sırplar için geçerli. Ben nasıl ırkçılık yapabilirim? Ben bir kere buna inanç olarak karşı bir insanım" diye konuştu.

Destici, "Allah'ın Kuran'da yasakladığı bir şeyi ben savunamam. Bazı Balkan devletleri açıklamalar yapmışlar, onlara sesleniyorum: Siz bu şahsiyet PKK ile siyaset yaparken ses çıkardınız mı? Benim Bosna sevdamı Boşnak sevdamı Balkan sevdamı hiçbiri sorgulayamaz. Ben sürekli o bölgedeyim. Bosna savaşında biz cephedeydik" dedi. 

Sözlerinin arkasında olduğunu kaydeden Destici, "Kim bu Erkan Baş? DHKPC'li bu TİP dediğiniz parti. DHKPC bizim savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı şehit etti. Türkiye'deki milyonlarca Balkan göçmeni Marksist-Leninist mi? Dinsiz mi? Tito da Marksist-Leninist dinsiz bir anlayışa sahipti, baskıcı. Hadi Erkan Baş çıksın ben Müslümanım desin,  Ben sözlerimin arkasındayım. Sözlerim kesinlikle ırkçı bir anlam taşımıyor" yorumunu yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir