• DOLAR 32.381
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2407.642
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eşin:  Müslümanları meydanlara davet ediyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle İLKHA muhabirine konuşan HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, siyonist işgalcilerin "Hamursuz Bayramı" nedeniyle her Ramazan ayında Kudüs ve Mescid-i Aksa'da baskılarını arttırdığını belirterek yaşanan zulümlerin kamuoyuna duyurulması adına tüm Müslümanları yapılacak etkinliklere katılmaya davet etti.

"Dünya Kudüs Günü ile hedeflenen Kudüs'ün gündemde tutulmasıdır"

Uzun yıllardan beri dünya genelinde Ramazan ayının son cuma gününün "Dünya Kudüs Günü" olarak idrak edildiğini hatırlatan Eşin, "Bu vesileyle işgal altındaki Kudüs'ün Müslümanların gündemine girmesi ve bu noktada ortak bir çaba ile Kudüs'ün özgürlüğü için çalışmalarıdır. Gerek parti olarak gerekse STK'lar olarak, her 'Dünya Kudüs Günü'nde çeşitli açıklamalarla, yürüyüşlerle Kudüs Müslümanların gündemine taşınmaktadır. Bu yıl da başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde gerek parti bazında gerek Türkiye'deki farklı STK'ların bir araya gelmesiyle inşallah Dünya Kudüs Günü idrak edilecektir." dedi.

"Tüm Müslümanları Filistinlilerin mücadelesinin yanında olmaya, işgalin karşısında durmaya davet ediyorum"

Eşin, "Özellikle şu anda Kudüs, Müslümanların gündemine girmelidir. Fanatik Yahudiler, her gün Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya gruplar halinde baskınlar yapmaktalar. Mescid-i Aksa'da âdeta bir mekân ve zaman ayırımı gibi günün belli saatlerinde Yahudiler, belli zamanlarında ise Müslümanların gelmesi şeklinde Mescid-i Aksa'nın işgal edilmesinin bir provası yapılıyor. Buna dikkat edilmesi gerekir. Buradan da bütün Müslümanları Dünya Kudüs Günü'nde meydanlara inmeye, basın açıklamalarına iştirak etmeye, bu işgal ve talana karşı olduğumuzu göstermeye, Filistin'de mücadele eden kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermeye davet ediyorum. İnşallah ben de Dünya Kudüs Günü'nde meydanlarda olacağım ve orada bütün kardeşlerimizle birlikte Kudüs için haykıracağız." diye konuştu.

 

(İLKHA)

 

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir