• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Umut-Der'den bin 230 aileye gıda yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (Umut-Der Gıda Bankası), Sevgi-Der, Hira-Der ve Sağ-Çev dernekleri aracılığıyla Ramazan ayına özel olarak Batman'da bulunan bin 230 fakir aileye gıda yardımında bulundu.


Konu ile ilgili bilgi veren Umut Der Gıda Bankası Genel Sekreteri M. Nurullah Günaydın, Sevgi-Der, Hira-Der ve Sağ-Çev dernekleri aracılığıyla 3 bölgenin 23 mahallesinde toplam bin 230 muhtaç aileye yardım paketi dağıttıklarını söyledi.


Günaydın, Sevgi-Der'in 7 mahallede 506, Hira-Der'in 8 mahallede 554 ve Sağ-Çev'in 7 mahallede 170 ve toplamında bin 230 gıda paketi yardımında bulunduklarını belirtti.


Yaptıkları yardımları her geçen gün artırdıklarını ifade eden Günaydın, en büyük görevlerinin yardıma muhtaç ailelere yardım etmek olduğunu kaydetti. Günaydın, yaptıkları yardımlarda desteklerini esirgemeyen derneklere teşekkürlerini ileterek şunları söyledi: "Bu sıcakta herkesin gölgeye çekildiği ve klimaların karşısında durduğu bir anda Sevgi-Der, Hira-Der ve Sağ-Çev dernek gönüllüleri, bu sıcağa rağmen yardım paketlerini muhtaç ailelere teslim etmektedir. Yapılan bu yardımlarda emeği geçen ve bize destek veren tüm dernek yetkililerine ve gönüllülerine teşekkür eder, Allah'tan kendilerinden razı olmasını dilerim."


Umut-Der'in yardım kolilerini yardıma muhtaç ailelere ulaştıran dernek gönüllüleri ise, "Bizler Umut-Der'e yardımcı olabilmek için bu görevi üstlendik, muhtaç aileleri sevindirmekte biraz da olsa bizim de katkımız olsun diyerek muhtaç ailelere yardım paketlerini ulaştırdık bu her Müslüman'ın görevleri arasındadır" şeklinde konuştular.


Günaydın, son olarak yaptıkları yardımların sınırlı olmadığını ve muhtaçları sevindirmek adına yadımlarına devam edeceklerini vurguladı. (Yasir Oğuz/Cevher Ekinci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir