• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Siyonist Netanyahu'dan yeni strateji!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Netanyahu ve sözde bakanların, yarın Hamursuz Bayramı'nın bitişini kutlamak için Mescid-i Aksa'nın bitişiğindeki Ağlama Duvarı'na gidecek olan işgalcilerin korunması için gerekli tüm harekât kuvvetlerinin seferber edilmesi talimatını verdiği ifade edildi.

Açıklamada, sözde bakanların tavsiyesi üzerine Netanyahu'nun, "Yahudi ziyaretçi ve turistlerin" ramazan ayının sonuna kadar Mescid-i Aksa'ya girmelerinin engellenmesine karar verdiği belirtildi.

Aksa’daki baskınların savunucusu Ben-Gvir’den karara tepki
Öte yandan, sözde koalisyon hükümetinin aşırı sağcı ortaklarından, Ulusal Güvelik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Başbakan Netanyahu’nun kararına tepki gösterdi.

İşgal basınının aktardığına göre, Ben-Gvir, Aksa’nın siyonistlerin kapatılması kararının bölgeye "huzuru getirmeyecek ciddi bir hata" olduğunu söyledi.

Bakanlığı döneminde ve öncesince Aksa’ya yönelik baskınlara ve Filistinlilere karşı ırkçı ve provokatif eylemleri teşvik etmesiyle tanınan aşırı sağcı siyonist Bakan, şu ifadeleri kullandı:

"Tapınak Dağı'nda (Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya verdikleri isim) Yahudi varlığının olmaması, otomatik olarak buradaki polis varlığının azalmasına neden olacak ve bu da Yahudileri öldürmeye teşvik eden çağrılar için verimli bir zemin oluşturacaktır. Terörün kaprislerine boyun eğmek yerine ona güçlü bir şekilde karşılık verilmelidir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir